IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Volkswagen: Skoda има най-голям потенциал в групата ни

Няма шанс чешката марка да започне да се конкурира с Dacia, категорични са във Волфсбург

"Skoda има най-големия потенциал за растеж сред обемните марки на Volkswagen Group, тъй като е привлекателна за по-традиционно мислещите купувачи на бюджетни автомобили", заяви директорът по продажбите на VW Group - Кристиан Далхайм, цитиран от Automotive News.


Skoda


Според него, автомобилите на чешкия производител са идеалното средство за справяне в сегменти, където хората не могат да си позволят коли с по-висока цена. В същото време обаче Skoda няма да бъде препозиционирана, за да се конкурира с Dacia, която е нискобюджетна марка на Renault.

"Подобно сравнение не е уместно, защото не искаме да сваляме нивото на Skoda, за да се борим с този конкурент. В момента Skoda има страхотни съперници на пазара, като това са френските марки, както и Ford, разбира се", каза още Далхайм.

Той посочи и маркетинговия слоган на чешката компания - "Simply Clever" (Просто умно), който показва какви са клиентите на марката. Това са хора, които поставят функционалността на автомобила над всичко, като едновременно с това търсят и привлекателна цена. Така Skoda успява да привлече клиенти на други марки, вместо да се случва обратното.

"Що се касае до Volkswagen, тя ще си остане най-обемната марка в групата. Нейните клиенти купуват предимно коли на лизинг, като разчитат на високата остатъчна стойност. Освен това, разполагаме и със Seat, която трябва да привлече младите клиенти към групата", обясни Далхайм.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Потребител ( преди 3 години )
    Ползвал съм два автомобила на марката - един служебен и един личен.За парите си бих казал доста добър автомобил към онзи момент. Но и няма какво да се лъжем - доста скучен. Определено няма нещо отличително, с което да го запомниш. Просто сносна кола за придвижване.
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вместо най-евтината шкода фабия за 27к, си взех най-голямата дачия дъстър за 26к. И никой не мож ме убеди, че е грешка. На колежка дъстъра е на 320000км в България, от нулата. Оферирах я да го купя, не ми го продаде!
  • #13
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    голЕм хейт...ейй.. Шкода са си шкода - практични, на добра (до сега беше) цена, и да - не са премиум.. за тия пари са си екстра. Не знам дали има по-добро на цената. Който иска премиум да си купи - е ги - мерцедеси, бмв-та.. колко щеш..
  • #12
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само "матора" е важен, останалите има китайски готови еФтени нещица, Simply Clever батка
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Сребролюб Мангизлиев ( преди 3 години )
    Някъде четох, че VW са купили марката и логото "Москвич" Ето конглокенция на Dacia-та :)
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Еми те си самоизяждат продажбите като цяло. Не знам дали ви прави впечатление, но нови пасати и голфове в България от години няма. Шкодите вървят. Едното за сметката на другото.
  • #9
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Как се изказва, все едно вагените са големия премиум, освен Туарег-а не съм чувал за други вагове премиум или греша?
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Според мен потенциалът на шкода вече е достигнат. Колите са добри, но вече идентични като цена-качество с VW
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Чук ( преди 3 години )
    Ми докато ВАГиналите не я осерат ...
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Шкода фен ( преди 3 години )
    От както се помня са шумни от вътре всички шкоди, като се почне от Фабия, та до флагмена! Но май само това им откривам аз поне, като голям минус- силният резонанс от гумите и шума от вятъра!