IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струват електромобилите на старо?

Изненадващо Volkswagen e-Golf бие Tesla по запазване на стойност

Електрическата версия на Volkswagen Golf бе само временно решение за германците, докато разработят новия ID.3, и клиентите добре го знаеха. С относително скромни по днешните стандарти батерия и пробег, е-Golf бе спрян от производство в мига, в който ID.3 влезе във фабриките. Но въпреки това този модел е електромобилът с най-малка обезценка като употребяван във Великобритания, по данни на потребителската организация CompareTheMarket.
 
  
Nissan Leaf
Предишното поколение на Nissan Leaf губи над половината от стойността си още през първите три години
  
  
Тригодишният е-Golf се обезценява средно с 25% на Острова - доста по-малко дори от моделите на Tesla и BMW, и на практика запазва стойността си двойно по-добре от електромобили като Nissan Leaf.

Volkswagen се представя добре и при зареждащите се хибриди, където Golf GTE e в челната тройка, с 36% обезценка за три години. При масовите модели единствено MINI Countryman SE се представя по-добре  - 31.5% обезценка. Абсолютният шампион по запазване на стойност е Porsche Panamera V6 E-hybrid - само 21.1% загубени за три години.
  
  
Електромобилите с най-ниска обезценка (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    марш
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    fermera ( преди 3 години )
    Когато купуваш кола от официалния вносител на марката имаш едногодишна гаранция .Малко по скъпо излиза но си спестявам проблемите. Голямата обезценка при електромобилите се дължи на падащите цени и субсидии от правителствата.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    само аз ли си мисля, че това е супер риск.. особено след 3тата година.. Ако се окаже, че не може да минеш и 100км със старата батерия и зимата стане още по-трагично... а не е без пари все пак..