IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще премахне двигателя с вътрешно горене след 15 години

Компанията прави план за поетапното спиране на производството на тези мотори

Най-големият производител на премиум-автомобили в състава на Volkswagen Group - компанията Audi, ще се опита да премахне двигателите с вътрешно горене от своите модели най-късно до 10-15 години и ще започне да предлага само електрически превози средства.


Audi e-tron


Според германския седмичник WirtschaftsWoche, който се позовава на свои източници, в компанията от Инголщад вече се разработва план за преминаването към електромобили. В него са заложени конкретни дати, на които отделните заводи на Audi ще започнат да спират производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

"Опазването на околната среда и икономическият успех вървят ръка за ръка - това е новият девиз на нашата компания", коментира главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюйсман.


Audi e-tron


Според него, останалите автомобилни производители работят по подобни стратегии, като главната им цел е всички те да бъдат напълно подготвени за средата на следващото десетилетие, когато голяма част от държавите в ЕС ще са се отказали или ще предстои да се откажат от използването на превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абе не знам дали е от преди 20 години, ама една А6-ца 2011 година съм я напъвал към Бистрица и е пълен смях, ако искаш да се забавляваш. И дори новата RS6-ца недозавива при екстремно каране. Няма как с тоя layout...
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Офф ( преди 3 години )
    Това с не дозавиването е от преди 25 години .... ама то явно такива коли карате .. а за тежестта отпред предния и заден мост имат 30кг разлика при а6 ...
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Ще ще.С тая зима в момента в Испания...Само бензин и дизел.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Джоди ( преди 3 години )
    Всичко от Запорожец насам да идва в България..готово, готово, всичко що е е втора ръка и трети крак ще го купим в България....И аз искам миналогодишните обувки да ги шитна някому за два кинта ама извън България балами няма...
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бг смешки ( преди 3 години )
    едва ли ще стане скоро .
  • #3
    16 rate up comment 11 rate down comment
    ООН има план ( преди 3 години )
    Сега много хора живеят със заблудата че електрическите автомобили постепенно ще заменят всички автомобили с ДВГ и светът ще си продължи напред и всички ще си карат коли както преди но на батерии. Това обаче няма да стане никога! Планът е съвсем друг. Няма толкова ресурси. Вземете един калкулатор и сметнете колко метали са необходими за батериите и колко енергия за да се зареждат 1 милиард автомобила всеки ден и ще видите че сметката не излиза!
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ООН има план ( преди 3 години )
    И както виждате всяка година производителите намалят крайният срок. Първо говореха за 2050г. после за 2040г. а сега вече се говори и за 2030г. Ясно е че политическият натиск се засилва. Но това е само началото! Сега обаче по интересното е кога ще почнат да говорят за забраните и ограниченията при електрическите автомобилите? Защото и това ще дойде. Има го записано в планът на ООН за устойчиво развитие. Ясно е че в бъдеще малцина ще карат кола. Просто няма вече ресурси. Планетата е съсипана.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тъкмо ще олекнат отпред.