IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q9 идва през 2022 година

Най-големият SUV на марката ще се предлага в 3 версии

Германският производител Audi все още не е признал официално разработката и предстоящото излизане на пазара на най-големия си SUV - Q9, но вече е е известно, че компанията е запазила търговската марка. Твърдеше се, че моделът ще бъде представен в края на 2020 година, но това така и не се случи.


Audi Q9


Според Motor.es, проблемите с коронавируса са забавили проекта, но работата по него продължава. Испанското издание дори публикува свое виждане за това, как ще изглежда автомобилът, като то е направено на базата на засечени по време на изпитания прототипи.

Последните информации сочат, че Audi Q9 ще дебютира през 2022 година. В неговата основа е сегашното Q7, но като размери бъдещият всъдеходен флагман на марката ще превъзхожда Bentey Bentayga. Моделът ще се предлага в 3 варианта - с реда седалки (7 на брой), с два реда (5 седалки), както и в луксозна модификация с 4 места (2+2), като така той ще може да се конкурира с BMW X7 и Mercedes-Benz GLS-Class.

Под капака на бъдещото Q9 ще бъде поставен познатия 4,0-литров битурбо V8, който развива 600 к.с. Предвиждат се и модификации с хибридно задвижване. Засега обаче не е ясно, дали в Audi смятат да предложат версии S и RS.

Снимка: Motor.es

0 от 500