IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi започна да произвежда все още непоказан модел

Седанът e-tron GT е първият електромобил на марката, който се сглобява в Германия (ВИДЕО)

Компанията Audi публикова 40-минутно видео, в който разказва за старта на производството на електрическия седан e-tron GT в завода в германския град Некарзулм. Спортният модел все още не е представен официално, това е първият напълно електрифициран автомобил на марката, който се сглобява в Германия. Кросоувърът e-tron се прави в Белгия и Китай.


Audi e-tron GT производство


Както и други световни автомобилни производители, така и Audi се стреми да използва в процеса на производство технологии, оказващи минимално вредно въздействие върху околната среда. Затова и сглобяването на спортния електромобил e-tron GT се осъществява в най-модерния завод на марката - Böllinger Höfe.

Поточните линии в предприятието използват екологично чисто електричество, получавано от възобновяеми източници на енергия. Освен това, използваните в процеса на процеса на производство средства са без опаковъчни материали и това позволява направата на автомобили без вредни емисии.

Още снимки от производството на модела, както и на самия електромобил - вижте в галерията:

В момента в Некарзулм се произвеждат моделите A6, A7 и A8, като се към тях се присъединява и e-Tron GT. От Audi засега държат технически характеристики на електромобила в тайна, но се очаква, че той ще получи два електромотора със съвкупна мощност от около 600 к.с.

Премиерата на модела ще се състои в началото на 2021 година, а стартът на продажбите е планиран за края на лятото. Оринтировъчната цена на спортния електромобил е 90 000 евро.


Снимки и видео: Audi

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 3 години )
    Дали са оправили проблема с недозавиването ?
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "брачед" , А бе Дончо, ти ли си? Ами така кажи де, да не те заяждаме повече:) Не знам ти какво си "изгледАл", но ревюто на "все още непоказан модел" цепи мрака.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    expert ( преди 3 години )
    За този виртуален Дошо пише едно ромче от казанлъшкото гето. Превди 13-14 фодини уреждаше срещи с неговите баварци, мерджани и куп измислени коли, но които нито веднъж не се появи. Първо беше шеф на банка, после банката беше негова, после имаше петролен бизнес с верига бензиностанции,... Докато не лъсна в една снимка - хилаво ромче, доста тъмничко, с акнета, гордо стои до едно бяло .... ауди 80. Била на баща му, с италианско АГУ, понякога му я давал да я кара в махалата, защото нямал книжка,
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До Пфф, брачед', изгледАл ли си едно ревю на тази кола, че се правиш на много велик тук? Моля, хора с хонди, или бенве до Е60 да не пишат, не Ви отива да коментирате скъпи и хубави коли, не говоря само за тази статия..
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "предприятието използват екологично чисто електричество, получавано от възобновяеми източници на енергия"Какво значи електричество получавано от ВИЕ в Германия.Електрическата компания купува ток от място където се произвежда ток от вятърни мелници или фотоволтаика (примерно Испания) и продава своя локално произведен ток от въглища или природен газ на други държави - примерно Чехия и Полша. Резултатът е:Немските потребители плащат по-скъп ток.Съвестта на немците е чиста. Пак си го ...
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Пфф ( преди 3 години )
    "...но това не променя факта, че това Ауди ще е много добро..."Представяш ли си да преборят и проблема с недозавиването и всичко ще е тип-топ, направо извънземна :)"Масата народ кара тези кошници..." - хайде бе ! И само ти си купуваш всяко ново "Хауди" от магазина.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Сладуно , моме ,Слад ( преди 3 години )
    "използваните в процеса на процеса на производство" Бате Пешо ти сии мъж , бате Пешо ееее веднъж.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    От номер 4 ( преди 3 години )
    До SD, RD и прочие... Масата народ кара тези кошници, знам азбуката, аз съм на F от азбуката на бенве, та, на мен не ми остроумничи, но това не променя факта, че това Ауди ще е много добро, но *** влиза и се изаква в статия за Ауди... по навик
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    SD ( преди 3 години )
    И аз да вметна - сравнява все още непроизведен модел на Audi с модел на BMW от 1995 г.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Само да вметна (за долния), че азбуката не свършва с Е ;)