IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще премахне двигателя с вътрешно горене след 15 години

Компанията прави план за поетапното спиране на производството на тези мотори

Най-големият производител на премиум-автомобили в състава на Volkswagen Group - компанията Audi, ще се опита да премахне двигателите с вътрешно горене от своите модели най-късно до 10-15 години и ще започне да предлага само електрически превози средства.


Audi e-tron


Според германския седмичник WirtschaftsWoche, който се позовава на свои източници, в компанията от Инголщад вече се разработва план за преминаването към електромобили. В него са заложени конкретни дати, на които отделните заводи на Audi ще започнат да спират производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

"Опазването на околната среда и икономическият успех вървят ръка за ръка - това е новият девиз на нашата компания", коментира главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюйсман.


Audi e-tron


Според него, останалите автомобилни производители работят по подобни стратегии, като главната им цел е всички те да бъдат напълно подготвени за средата на следващото десетилетие, когато голяма част от държавите в ЕС ще са се отказали или ще предстои да се откажат от използването на превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пи ( преди 3 години )
    Тези немски таралясници още десет години ли ще се карат на село?
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    type_r ( преди 3 години )
    Тази трошлива марка,ще бъде забравена съвсем скоро.За какви 15 години говорите?
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    След като от ФВ унищожиха дизела с "Дизелгейт" (с което ако ги бяха глобили в ЕС щяха и да се самоубият, ама те са си хитри и знаят кое копче на г-жа Меркел да натиснат :))), сега явно имат план да врътнат и един "Бензингейт" та да изхвърли света и бензиновите коли и всеки да си купи ID.x ;)))
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 3 години )
    най-лесно е с леките коли...ако наистина милеят за планетата, да ни кажат какво мислят да правят с камионите, автобусите, самолетите, корабите та даже и кравите...те замърсяват много повече...
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Баварец ( преди 3 години )
    И какво е RS6 или S6? Егати и Шкодите смотани. Пръчки!?! Наскоро се загледах в Бентли, някакъв Spur беше и на централната конзола, под лоста за скоростите гледам, о чудо, пластмаса за 0,25 евро, същата като на Файтон. Технологии от преди 20 години, евтинийки в кола за 200К евро. Това VAG са класа в измамите, неслучайно Дизелгейт тръгна оттам. А и сигурно идва от ***, ха-ха-ха. С какво ще ме учудиш не знам, но най-много да видя някой дънер отблизо!?
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тъкмо гледах един клип руснаци си купиха от Китай автомобил на батерии за 5к лв и то доста добър, а не някаква играчка. Ако и тука имаше такива досега щях да съм си взел.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ще премахне двигателя с вътрешно горене след 15 години... май... така казАха... егати и новините ни сипете...
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Още 10год, ще пушите из Европа! Смърдящи отровни дизеляци!
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Брат, не се гъбаркай, всеки втори пикльо кара А6 от преди 10 години. Тва не е Ферари, а кола за 10К. Не е трудно да седнеш в такава, особено ако си от София и бачкаш за 2-3 хилки на месец. Недозавиват и тва си е.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    10 години? Тия хора времето го нямат за нищо :D Оставете го този ООН да си почива, 4680 клетките са от алпака за умивалници. Имаш ли мивка у вас - имаш кола, н'дей бери гайле