IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проектът Alfa Romeo Giulia GTA е на финалната си права

Вижте как и къде се разработва и произвежда суперседанът (ВИДЕО)

За 110-ия рожден на марката Alfa Romeo компанията представи модела Giulia GTA, който представлява още по-спортна версия на представената през март 2020 година Giulia GTAm през март 2020 г. И двата автомобила са предназначени не само за шофиране с висока скорост, но и за забавление, което е много важно да производителя.


Alfa Romeo Giulia GTA


Екип на изданието Motor1 посети мястото, където се разработва, произвежда и тества новия суперседан. Той е изграден на базата на модела Giulia във версията Quadrifoglio, която се задвижва от 2,9-литров бензинов туин-турбо V6 двигател с 510 к.с. За GTA мощността на мотора е увеличена с 30 к.с.

Машината е разработена в завода в Помилиано д'Арко (близо до Неапол), където се тестват основните компоненти на автомобила, а главният инженер на проекта Доменико Багнаско разкрива техническите му характеристики.

Още снимки от производството на суперседана - вижте в галерията:


След това екипът на изданието поема към фабриката в Касино (на средата между Неапол и Рим), където първите GTA и GTAm скоро ще слязат от поточната линия (подобно на топ-версиите на Giulia и Stelvio). Гъвкавото производство позволява изграждането на специални версии като GTA и GTAm без големи проблеми, от които трябва да бъдат произведени само 500 единици.

Според продуктовия мениджър на Giulia GTA - Николо Вианело, проверката на първите готови бройки от двата модела е особено важна за уточняване на всички детайли. Сред тях, например, е поставянето само на една централна гайка в центъра на джантата. Подобно решение е типично за спортни коли.



В края на пътуването си екипът има възможност да тества динамичните качества на автомобила в покрайнините на Торино, а това е любимото място на механиците на Alfa Romeo за провеждане на подобни изпитания.

Снимки и видео: Alfa Romeo

0 от 500