IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърза е Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio в реалния свят?

Вижте как се справя суперседанът на магистрала без ограничения (ВИДЕО)

Още при излизането си на пазара Alfa Romeo Giulia в най-мощната си версия Quadrifoglio беше обявена за реален конкурент на BMW M3, Mercedes-AMG C63 и Audi RS4. Под капака на италианския модел е поставен 2,9-литров туин-турбо V6 двигател, който развива впечатляващите 510 к.с.


Alfa Romeo


От компанията-производител обявиха, че максималната скорост на версията Quadrifoglio е 305 км/ч, като времето за ускорение от 0 до 100 км/ч отнема под 4 секунди. За сравнение BMW M3 Competition (също с 510 коня) се нуждае от 3,8 секунди. Същото време постига и Mercedes-AMG C63 S.

Как обаче стоят нещата в реални условия? Това реши да провери екипът на AutoTopNL, който изкара италианския седан на участък от магистрала в Германия, на който няма ограничение на скоростта. Съответно опитът беше заснет на видео и качен в канала на изданието в YouTube.



В случая водачът успява на една от дългите прави да достигне 290 км/ч, изпреварвайки няколко автомобила, но трафикът явно му пречи за по-голяма скорост и той е принуден да натисне спирачките. Личи си обаче, че двигателят има още резерв, така е обявените от производителя 305 км/ч явно са напълно достижими.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #21
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Благовест Ковачки ( преди 3 години )
    Който не е имал Алфа Ромео говори глупости. Аз лично минах през повечето марки коли ( Mazda 323f, Ford sierra, Ford Sierra Cosworth, Peugeot, Audi A6 , Citro
  • #20
    30 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като фен и дългогодишен шофьор на БМВ мога да кажа следното: наскоро мой личен приятел ме повози и разреши да покарам такава Алфа. Естествено его-то ме заболя и не бях много изразителен във впечатленията си пред него, но това е посоката, която искам БМВ да поемат като динамика и управление. Алфа държат силните карти в момента и другите трябва да се учат от тях.
  • #19
    25 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Брат, ВАГ групата продават маслояди нови от завода и се скъсват да ги купуват, та това със сигруност не е критерии...
  • #18
    9 rate up comment 47 rate down comment
    До N:17 ( преди 3 години )
    пич стига глупости какво ги превъзнясате тия алфи толкова.Гледам по улиците ги няма много да не кажа хич и познай защо.За да притежаваш алфа ти е нужна втора кола докато италианката е в сервиза това го знае всяко хлапе.Ако бяха хубави всички щяхме да ги караме да ама не.
  • #17
    23 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тая Алфа дето са я тествали тея американци е била pre-production. И Нисан ГТР хвърляше скоростни кутии в началото...Влез в PistonHeads форума и виж какво пишат хората, които са ги карали вече по няколко години Алфите. Има и момчета в София с такива дето са на по 40-50к километра и са супер доволни.
  • #16
    5 rate up comment 22 rate down comment
    radoslav ( преди 3 години )
    Той Джереми Кларксън го каза в Топ Гиър; Алфа правят хубави коли но за кратко.Та колко да е бърза ей го къде е сервиза.https://automedia.investor.bg/a/2-***/38983-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-razbi-sartseto-na-amerikantsi-za-60-000-km
  • #15
    29 rate up comment 4 rate down comment
    156 ( преди 3 години )
    Супер си е Алфа-та, прекрасен автомобил, който за съжаление нямам възможност да купя, макар и на 4г. държи 50% от цената. Спокойно се конглокира с Амг и Мгката, и с този по-малък двигател 2.9 V6 направен заедно с Ферари е супер! Приключват вече този тип супер спортни Мпс, идват хибридите и електричките.
  • #14
    25 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво му е якото на БМВ-то, може ли да поясниш? Ти ново БМВ карал ли си? Знаеш ли, че ням НИЩО от яките беемвера от преди 10-15 години. Нито духът на последната М3-ка, нито доброто управление, да не говорим за комуникатив ността на шасито. Абсолютен таблет на колела.
  • #13
    3 rate up comment 44 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам какво толкова се превъзнасяте по тия алфи? BMW M5 Competition е много по яка кола.
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На газ тоя прекрасен мотор става на г.ъ.з.