IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърза е Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio в реалния свят?

Вижте как се справя суперседанът на магистрала без ограничения (ВИДЕО)

Още при излизането си на пазара Alfa Romeo Giulia в най-мощната си версия Quadrifoglio беше обявена за реален конкурент на BMW M3, Mercedes-AMG C63 и Audi RS4. Под капака на италианския модел е поставен 2,9-литров туин-турбо V6 двигател, който развива впечатляващите 510 к.с.


Alfa Romeo


От компанията-производител обявиха, че максималната скорост на версията Quadrifoglio е 305 км/ч, като времето за ускорение от 0 до 100 км/ч отнема под 4 секунди. За сравнение BMW M3 Competition (също с 510 коня) се нуждае от 3,8 секунди. Същото време постига и Mercedes-AMG C63 S.

Как обаче стоят нещата в реални условия? Това реши да провери екипът на AutoTopNL, който изкара италианския седан на участък от магистрала в Германия, на който няма ограничение на скоростта. Съответно опитът беше заснет на видео и качен в канала на изданието в YouTube.



В случая водачът успява на една от дългите прави да достигне 290 км/ч, изпреварвайки няколко автомобила, но трафикът явно му пречи за по-голяма скорост и той е принуден да натисне спирачките. Личи си обаче, че двигателят има още резерв, така е обявените от производителя 305 км/ч явно са напълно достижими.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500