IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-големи автомобилни измамници

Става дума, естествено, за колите с фалшиви елементи в дизайна

Питали ли сте се някога как ли изглежда дадена кола на някого, който не се интересува от автомобили? Защото при нас, феновете, външният вид е от особена важност и дискусиите кой е най-красивият автомобил могат да продължат с дни. Всеки един си има свой фаворит и интересното е, че най-често това не е нов автомобил, а нещо на поне 20 години.


bmw 635 csi


Тази оскъдност на наистина красиви автомобили в днешно време навярно се дължи на факта, че с всяко изминало десетилетие все повече и повече автомобили се продават по света. А това означава и все повече нови клиенти, които не са запленени от автомобила като такъв, а просто се нуждаят от превозно средство - или символ на статус. Това е особено валидно напоследък, когато в най-ключов автомобилен пазар се превърна Китай - страна без особени традиции, където клиентите имат специфични изисквания, рядко съвпадащи с нашите.
 
   
 bmw ix
  
    
Тъкмо заради такъв тип клиенти производителите започнаха все повече да прибягват и до фалшиви елементи при дизайна на един нов автомобил. И им се разминава, защото мнозинството купувачи днес се интересуват повече от това колко скъп и престижен изглежда автомобилът, отколкото дали е направен качествено.

Да не забравяме и че тези фалшиви елементи спестяват пари на производителите и увеличават печалбата им, което е още една от причините, поради които много истински фенове се чувстват излъгани.
   

Фалшив блясък 10 автомобила с лъжливи елементи в дизайна (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    22 rate up comment 6 rate down comment
    SUPRA ( преди 3 години )
    За СУПРА сте в грешка! Не сте проучили. Въздуховодите всичките са там. Затапени от подобни на решетка капаци като идеята е след силов тунинг те да се махнат. Това е ЕДИНСТВЕНАТА кола на пазара, проектирана с идеята да й се прави тунинг след излизане от завода и на която предварително са прокарани допълнителни канали за охлаждане, които в сток вариант са просто ненужни.
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да, на Ауди Q5 са най брутално фалшивите ауспуси, може да паднеш от смях казвам го като човек който харесва марката, ама това е позорно и комично едновремено. Имам чувството, че нарочно са го направили толковя явно, като гавра с публиката :D. Иначе и на новият GLE са фалшиви ауспусите от задънена пластмаса, ама поне са ги направили дълбоки и ако не се наведеш не личи. :D Жестоки са всички!
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Подвеждащо е най-меко казано. Например, Ауди Q5 40TDI :-) Казваш си, я ето истински двигател, а и нормално две изпускателни тръби... Реалността: двулитров мотор (иначе съвсем приличен), скъсен ауспух, скрит зад бронята, декоративна задна броня като от приложената снимка. Хаха, ларж съм и приемам тезата за стилистични елементи, но в изброената комбинация ... дали не е ... подвеждащо? Хей, с това не критикувам конкретния модел, симпатичен ми е дори.
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    стилистичен елемент дръжки... Това са някога функционални неща, които са се извратили заради алчността на производителите и простотията на клиентите. Какво естестечно има в пластмасовите псевдоотвори на Сивик? Те не са като грима за жените, а са все едно да носиш фалшиви брекети на зъбите, примерно... Хем безсмислено, хем грозно. *** за хора, дето преживяванията им са в Нетфликт, а жените им се надуват, си е съвсем подходящо
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Сто ( преди 3 години )
    Това са стилистични елементи. Надали са искали да заблудят някого с малко разкрасяване. Ако това е лъжа , предлагам жените да не си слагат грим, та да не чувстват някои излъгани, а и с тия токчета много лъжовно изглеждат. Няма ли нещо смислено да напишете ?