IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-големи автомобилни измамници

Става дума, естествено, за колите с фалшиви елементи в дизайна

Питали ли сте се някога как ли изглежда дадена кола на някого, който не се интересува от автомобили? Защото при нас, феновете, външният вид е от особена важност и дискусиите кой е най-красивият автомобил могат да продължат с дни. Всеки един си има свой фаворит и интересното е, че най-често това не е нов автомобил, а нещо на поне 20 години.


bmw 635 csi


Тази оскъдност на наистина красиви автомобили в днешно време навярно се дължи на факта, че с всяко изминало десетилетие все повече и повече автомобили се продават по света. А това означава и все повече нови клиенти, които не са запленени от автомобила като такъв, а просто се нуждаят от превозно средство - или символ на статус. Това е особено валидно напоследък, когато в най-ключов автомобилен пазар се превърна Китай - страна без особени традиции, където клиентите имат специфични изисквания, рядко съвпадащи с нашите.
 
   
 bmw ix
  
    
Тъкмо заради такъв тип клиенти производителите започнаха все повече да прибягват и до фалшиви елементи при дизайна на един нов автомобил. И им се разминава, защото мнозинството купувачи днес се интересуват повече от това колко скъп и престижен изглежда автомобилът, отколкото дали е направен качествено.

Да не забравяме и че тези фалшиви елементи спестяват пари на производителите и увеличават печалбата им, което е още една от причините, поради които много истински фенове се чувстват излъгани.
   

Фалшив блясък 10 автомобила с лъжливи елементи в дизайна (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Новата S-класа е също с фалшиви ауспуси...
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Даниел П. ( преди 3 години )
    Пълен кьор фишек е автомобилното производство. Ай кафа к'ви фен глупости. На дали повечето ги бръсне външния вид, това е успешна акцентна техника за заблуда на клиентелата и отместване акцента на вниманието. Доказателство - безброй многото западно и източноевропейски, че и нашенски авто шоута/ревюта дет' насочват вниманието само към външни проявления без задоволително функционално обяснение и история на автомобилизма. Формиране на обществена нагласа - 1000 пъти акцент на глупусти и стават важни.
  • #13
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Когато даваш над 100 хиляди лева за кола е нормално да имаш високи очаквания. Време е да се спре с този тренд на фалшифи елементи, това е кич за китайци, не за нормални хора.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ДД ( преди 3 години )
    Това е не добре преведена статия. "Авторът" просто ни пуска материалче за да свърши някакава работе за петте лева. Можеше да посочи източника и да се подготви по добре като за 10 лв.
  • #11
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Радо ( преди 3 години )
    Автора на статията е не компетентен! Показвайки Хонда сивик на снимката е 10 поколение. А във статията пише пето поколение. Цялата статия е ала бала, написана от не компетентен хейтър.
  • #10
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    По *** и по натъкмена статия не бях чел. Тоя дет е драскал тая статия ако отиде в Русия и сигурно ще се сбръчка. Там почти всички коли имат фалшиви брони, ауспуси, въздухозаборници и др.
  • #9
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нещо което супер много ме дразни в новите коли е фалшивият звук в купето.Вече в почти всички спортни автомобили го слагат и се чувстваш все едно караш на симулатор а не истинска кола. На всичкото отгоре дори няма опция в менюто или бутон за изключване. Ами да го спреш трябва да се разглобят разни неща и да бъзика по софтуера на колата.
  • #8
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Dido ( преди 3 години )
    Поредната статия показваща,че за да критикуваш не е нужно да разбираш. Но разликата между критиката и излагането е малка, в случая разлика няма!Стана ми много смешно като прочетох за S класата, но от там насетне даже не беше смешно,а трагично!Да не правиш разлика между декоративен елемент и фалшиф елемент?!?Къде си тръгнал да даваш оценки тогава!Каква точно функция ще има изцяло надупчената броня на Шкодата!Само повече мръсотия да събира!Те инжинирите са преценили от къде какво трябва да влиза!!
  • #7
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    най-големият измамник е рено - мислиш, че ти продават кола а то пълен дефект още при проектиране и производство!
  • #6
    23 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз смятам, че да изфабрикуваш мощен звук на двигател в купето от колконите е много по-фалшиво от някой елемент на задната броня, например. В крайна сметка всеки се е запознал предварително какво купува и не може да си излъган, ако си купил 2.0 тди, а пише, че е 4.0 тди. Излъган е този, който чете надписа..........Но ако се кефиш на звук от v8 примерно, докато караш нещо много по-надолу, ми се струва, че е направо излагация.