IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Motor кръсти новата си марка на молекула

Под бранда HTWO ще се произвеждат превозни средства на водород

Концернът Hyundai Motor обяви пускането на глобалния бранд HTWO. Новото подразделение на корейския производител ще се фокурира върху разработката на сухопътен, воден и въздушен транспорт на водород, като продуктите му ще се предлагат в Южна Корея, САЩ, Европа и Китай.


Hyundai


Името на новото марка показва основната особеност на бъдещите транспортни средства на Hyundai, тъй като HTWO се разшифрова като молекулата на водорода H2 (H-TWO). Друга интерпретация на името е препратка към водорода (hydrogenium) и човечеството (humanity). Предполага се, че под водородната марка ще се предлага не само леки и товарни автомобили, но и морски съдове, влакови и дори дронове.

Hyundai Motor се занимава с развитието на алтернативни източници на енергия и на водородни силови агрегати повече от 20 години. През 2013 година на пазара се появи малка серия от водородния модел Hyundai ix35 Fuel Cell, а през 2018-а стартира серийното производство на кросоувъра NEXO, който е първият самостоятелен модел на водород. В момента се разработват камион и автобус с такова задвижване.


Hyundai


В близко бъдеще под основната марка на концерна - Hyundai, ще се предлагат основи сравнително достъпни като цена автомобили с традиционни силови агрегати. Скъпите модели вече преминаха към бранда Genesis, а тези на електричество са част от суббранда IONIQ. Водородните превозни средства получават името HTWO.

Снимки: Hyundai

0 от 500