IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai загатна електрическия Ioniq 5

Кросоувърът ще се появи на пазара през 2021 година (ВИДЕО)

Корейският производител Hyundai публикува видео, в което обяви предстоящо излизане на пазара на новия си електромобил Ioniq 5. Премиерата на модела ще се състои в началото на 2021 година, но самият той така и не беше показан във видеото.



В краткия тийзър се виждат 3 точки, обозначаващи зарядно за електромобил и правоъгълна полоса с цифри, показващи нивото на заряда. Загатната е и "пикселовата" светодиодна техника на електромобила, като се очаква Ioniq 5 да получи дизайна на представeния през 2019 година концептуален модел Hyundai 45.

От Hyundai обявиха, че това ще е първият модел, построен на новата платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Тази архитектура е разработена специално за електромобили на марката. Като размери той ще бъде превъзхожда сегашния Hyundai Santa Fe, а по някои параметри и по-големия Palisade.


Hyundai Ionic


По предварителна информация, неговите габарити ще бъдат дължина от 4635 мм, широчина - 1890 мм, височина - 1605 мм и междуосие от 3000 мм.
Новият Ioniq 5 ще се предлага в две версии с батерии с капацитет 58 и 73 кВт/ч, които ще изминават съответно 354 и 440 км с едно зареждане. От бърза зарядна станция акумулаторите ще се пълнят до 80% само за 15 минути. Пълното зареждане ще отнема около 40 минути.

В перспектива Hyundai има намерение да пусне на пазара електрическите седан Ioniq 6 и кросоувър Ioniq 7. Плановете на компанията предвиждат излизането на 23 зелени модела до 2025 година.

Снимки и видео: Hyundai

0 от 500