IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 модела, които смело можете да купите и с голям пробег

От Ford и Audi до Subaru и Toyota, тези коли неизменно са по върховете в различните класации за надеждност

По света има десетки класации за надеждност на употребяваните автомобили - германските на TUV, Dekra и ADAC, тези на UTAC и Auto Plus във Франция, на AE Driver Power и What Car? във Великобритания, на Consumer Reports и J.D. Power в САЩ... Най-характерната особеност на всички е, че никога резултатите в една от класациите не съвпадат с тези в друга.
И все пак експертите на AutoNews са сравнили всички тези анкети, гледайки само автомобилите с наистина голям пробег. И са установили, че някои модели се срещат във всички - достатъчно убедително доказателство, че покупката им втора ръка би си заслужавала.
   
    
10 коли, които си струват и с голям пробег (ГАЛЕРИЯ):


   
    
Имате ли наблюдения от някой от цитираните модели, и съвпадат ли те с посоченото в класациите? Споделете ни в коментарите под статията.
В заключение ще напомним онова, което винаги казваме при проучванията за надеждност: заложеното от производителя в завода е само част от уравнението. Колко вярно ще ви прослужи един автомобил "втора ръка", зависи в много голяма степен и от това как е експлоатиран и поддържан от "първата".


 

0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bobbocar ( преди 4 месеца )
    Нито една от тези коли не става!
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Христо ( преди 4 месеца )
    Тойота Корола Е121, като на снимката, само че е фейслифт. Закупена нова през 2005, още я карам без проблеми.
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Костов ( преди 1 година )
    Подкрепям за РАВ4. Имам два, един на 20, друг на 10 години. В сервиз ходя само за смяна на масла и филтри. На по-стария за 6 години смених само хидравлична помпа.
  • #17
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 2 години )
    Карам фордове от 1982 г е по старите бяха изключително ремонтопригодни имах един 12м вълшебна кола сменяш съединителя на тротоара без канал сега мондеото ми е на 400 х км и 20 г като катър е но не е ремонтно пригодно като старите фордове.само на сервиз
  • #16
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Не е вярно ( преди 3 години )
    Мммда а защо пропуснаха че коляновия вал на субарото е консуматив?
  • #15
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Потребител ( преди 3 години )
    Преди години имах мазда 323,карах я 5 години, голф 4-2 години, рав 4 - 5г.,туарег 7г.,фюжън 5г. и навъртени 80х. км. Честно казано,Форда е най-здравата от всички.
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до 8 ( преди 3 години )
    имаш в предвид форда и аудито ли така е тия *** не им е мястото тук
  • #13
    18 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    а я си ги дръжте тия с големия пробег най-добре! много хилядници не ща, не са ми част от семейството да им правя юбилеи :D Моето правило е от 0 до 100 000км автомобил.. докато мога да си го позволя. Такива легенди дето се разпространяват по сервизите, че на 500 000км бил като нов, не са ми интересни изобщо :)
  • #12
    37 rate up comment 6 rate down comment
    unsinkablesam ( преди 3 години )
    Точно за Camry 3.5 V6 не съм съгласен! Преди 3 години купих такова понеже ми трябваше сравнително евтина, мощна и комфортна кола за дълъг път! 2-4 пъти в месеца пътувам до Германия и обратно с нея, абсолютни никакви ядове нямам с нея! Грубо на всеки 2 месеца се сменя масло и е абсолютно безпроблемна!
  • #11
    5 rate up comment 49 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези коли са архаични, сами ги погледнете как изглеждат дори и като нови, не няма да ви ги купим.