IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault също зачеркна дизела

Компанията повече няма да разработва двигатели с такова гориво

Френската група Renault е поредният автомобилен производител, който се отказва от дизеловите агрегати. Компанията спира всички проекти, касаещи мотори с този тип гориво, обяви Жил Ле Борн, технически директор на марката.


Renault дизел


В Renault са уверени, че дизеловите двигатели съвсем скоро ще станат история, като ще отстъпят място на модерни силови агрегати, отговарящи на последните тенденции в автомобилната индустрия и компанията ще се съсредоточи именно върху тяхното развитие.

Вместо върху разработката на нови дизели французите ще насочат всички своите ресурси към електрификация на своята моделна гама. Началото на тази стратегия ще постави новото Renault Megane, чийто дебют ще се състои в края на 2021 година, казва още Ле Бон, цитиран от изданието Auto Infos.


Renault Megane eVision


Все пак, от компанията уточниха, че не се отказват от дизеловите си модели, които в момента са на пазара. Те ще продължат да се предлагат, както и досега. Всички проекти по подобряване на този тип мотори, както и разработката на нови, са спрени. В Renault са уверени, че през 2025 година всеки автомобил на марката ще бъде хибрид в някаква степен.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизела е много хубаво гориво за камиони, автобуси и кораби, но просто не става за леки коли. Рено си го казаха ектрически рена и бензинови и газови Дачии поне докато не станат достатъчно евтини батериите. Те и сега пуснаха ел. Дачия но китайско производство с мнохо малка батерия само за градско каране
  • #3
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Dam ( преди 3 години )
    Аз отдавна съм зачеркнал дизела на рено.
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бъдещето на масовият транспорт е фабрична газова.
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Айде бе ( преди 3 години )
    Сега, ще дойдат специалистите тук, да обяснят как дизела, ще ни кара още 100 години!