IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обясни защо оборотите в новия Golf не падат

При механичните скорости двигателят не променя работата си след махане на крака от газта

Собственици на новото поколение на Volkswagen Golf във версиите с механична скоростна кутия се оплакаха масово, че след като махнат крака си от педала на газта, оборотите на двигателя не намаляват известно. Някои от тях дори заподозряха проблем с мотора, което накара представител на компанията да обясни какво точно се случва.


Volkswagen Golf


Осмото поколение на най-популярния модел на германската марка се предлага с 6-степенна механична трансмисия. Феновете на този тип скоростна кутия отбелязват, че известно време двигателят работи по същия начин и след спирането на подаването на газ, след което оборотите постепенно падат. От изданието Autoweek потърсиха коментар от компанията и се оказа, че това се прави нарочно - заради намаляване на вредните емисии.

Мениджърът по стратегическо планиране на американското подразделение на Volkswagen - Дългас Скорупски, разкри, че по този начин инженерите на компанията се опитват да предотвратят попадането в горивната камера на голямо количество въздух и така да предизвикат образуването на обеднена смес в цилиндрите.

"Отлагайки за кратко време прекъсването на подаването на гориво, успяваме да поддържаме оптимален състав на сместа и по този начин предотвратяваме образуването на азотни оксиди", обясни Скорупски.

Снимка: Volkswagen

0 от 500