IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Golf официално стана комби

Германската компания представи и високопроходимата версия Alltrack

Близо 10 месеца след премиерата на новото поколение на хечбека Golf компанията Volkswagen добави в семейство на модела и комби. Производителят от Волфсбург публикува официални снимки на автомобила, разкри обща информация за него и обяви, че продажбите ще стартират в края на годината.


VW Golf Variant


В сравнение с предшественика си новото комби е с по-големи размери. Дължината е увеличена с 349 мм – до 4633 мм, а разстоянието между осите е нараснало с 66 мм – до 2686 мм. Широчината (1789 мм) и височината (1455 мм без рейлингите) са същите като на новия хечбек, но като цяло той е с 349 мм по-къс и има с 67 мм по-малко междуосие.

Пространството за краката на пасажерите на втория ред седалки при новия Volkswagen Golf Variant (или Estate – в зависимост от пазара) е увеличено от 903 на 941 мм. Обемът на багажника е с 6 литра повече – 611 литра, а при свалени седалки с 22 литра – 1642. За сравнение при Skoda Octavia Combi този показател е 1718 литра. Като опция се предлагат розетки за зареждане на 12 и 230 волта, както и възможност за отваряне на петата врата с движение на крака под задната броня.


VW Golf Variant


По всичко останало комбито почти не се отличава от хечбека. То получава цифров приборен панел и мултимедийна система с онлайн-сервизи, възможности за обмен на информация с други автомобили и пътната инфраструктура, матрични фарове IQ.Light, проекционен дисплей, асистент Travel Assist, който сам ускорява автомобила, спира и завива, както и същите системи за безопасност.

Всички бензинови двигатели, съчетани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, може да бъдат комбинирани със стартер-генератор и малка батерия. Дизелите са снабден с два селективни неутрализатора на азотен диоксид и двойно впръскване на AdBlue. На пазара в Европа комбито ще получи 4 нива на оборудване, като още в базовия вариант са включени светодиодни фарове, мултимедийна система с 8,25-инчов сензорен дисплей, климатик и многофункционален волан.

Още снимки на VW Golf Variant - вижте в галерията:

Благодарение на възможността за обновяване на софтуера от разстояние, някои опции може да бъдат получени и активирани след покупката на самия автомобил. Сред тях са адаптивен круиз-контрол, поддръжка на безкабелна интеграция на смартфон, гласово управление и др.

Едновременно със стандартното комби дебютира и новият Golf Alltrack. Както и преди, Volkswagen позиционира модификацията като самостоятелен модел, който трябва да направи връзката между комби и всъдеход. Автомобилът получава стандартно задвижване на четирите колела, увеличен пътен просвет, защита на каросерията с оригинални брони и различно оформление на салона. Освен това Golf Alltrack може да тегли товар с тегло до 2 тона.

Още снимки на VW Golf Alltrack - вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Политически приемливо ли е да кажа, че според мен много грозна колица се е получила? :-)
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А дори не споменаваме Супърб, който също си е супер пък е на добра цена
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 3 ( преди 3 години )
    А бе не знам с какво скъсява дистанцията но се виждат много cost-cutting-и които шокиращо в Октавия ги няма. И се оказва че тя е по-луксозна, но и по-скъпа от Голфа. Голфа само получва по-хубаво окачване (не че на Шкодилака е лошо) и повече шумо изолация. Но иначе е ни риба ни рак - Октавия е по-луксозна, Леон е по-спортен. Но да хубава Октавия 1.5 ДСГ с пазарлъка ще е 45-50к лв. А базов но доста оборудван Пасатор 1.5 ДСГ ще е малко над 50к. А Пасата си е горен клас отвсякъде.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 3 години )
    Абе скъсява дистанцията с Пасат, ама и цената ще отиде на 60-70 бона
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много добро с това удължено междуосие скъсява дистанцията с Пасат, 3 серия и другите подобни модели
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Минаващ ( преди 3 години )
    Фаровете за мъгла крадени от Меган РС