IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск подкара Volkswagen ID.4

Шефът на Tesla изненадващо отскочи до Волфсбург, за да се срещне с Херберт Дийс

Шефът на Tesla Илон Мъск се срещна с колегата си от Volkswagen Херберт Дийс и дори подкара ID.3 и ID.4, първите модели от чисто електрическата гама на германците.
 
 
Илон Мъск, Херберт Дийс, Tesla, Volkswagen
Мъск и Дийс демонстрират доста топли взаимоотношения


Мъск бе на посещение в Германия, за да провери напредъка на строителството на новата си Гигафабрика край Бранденбург, и също да обсъди вариантите за разпространение на CureVac, ваксината срещу Ковид-19, която се разработва в момента.

Местният "Ханделсблат" обаче разкри, че това не е била последната спирка на предприемача. Преди да отпътува обратно за Америка, той се е отбил до щаб-квартирата на VW във Волфсбург. Проверка показа, че частният самолет на Мъск (Gulfstream G650) действително е кацнал на летището в Брауншвайг - най-близкото възможно до Волфсбург. От VW потвърдиха със закачлив пост в Twitter.
  
 
Volkswagen ID.4
Във Волфсбург Мъск е тествал прототип на ID.4, втория електромобил от новата гама на Volkswagen


По информация на "Ханделсблат" Мъск е бил там по лична покана на Дийс, който отдавна се изказва ласкаво за приноса на южноафриканеца и Tesla към налагането на електрификацията. Мъск върна жеста пред журналисти в Берлин, като заяви, че VW прави "наистина много" за електрическите автомобили. Не е известно обаче какво са обсъждали насаме двамата, освен че Дийс е представил на Мъск първите си електрически модели. Двамата мениджъри разговарят периодично и по телефона.
 


 

 

0 от 500