IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi отново почете първия си RS-модел

Уникалното RS 6 Avant RS Tribute edition излиза в серия от 25 бройки

Още през миналата година компанията Audi отбеляза 25-годишнината от излизането на първия си сериен RS-модел – комбито RS 2 Avant, което е разработено съвместно с Audi. В негова чест на европейските клиенти беше предложена специална серия от юбилейни машини с името „Anniversary package 25 years of RS”.


Audi RS 6 Avant RS Tribute edition


Сега годишнината ще бъде отбелязана и в САЩ, където беше представено юбилейното комби Audi RS 6 Avant RS Tribute edition. То трябва да ознаменува и излизането на стандартния модел RS 6 зад Океана.

Специалната версия е в класическия цвят на каросерията Nogaro Blue, който беше използван и за модела RS 2 Avant. Джантите са 22-цолови в сребрист цвят, а спирачните апарати са червени – точно като оригиналното комби от преди 26 години. Салонът е в черно, като има и много карбонови елементи.


Audi RS 6 Avant RS Tribute edition


Съвременното RS 6 Avant RS e оборудвано с 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 600 к.с. 800 Нм, който е комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с активен заден диференциал. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, като максималната скорост е ограничена на 280 км/ч. При поръчка на карбоново-керамични спирачки ограничителят се деактивира и тежащото 2,3 тона комби може да вдигне 306 км/ч.

От серията RS Tribute edition ще бъдат произведени само 25 автомобила, като цената на всеки от тях е 137 000 долара. Базовото RS 6 в Щатите струва минимум 109 000 долара.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500