IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички бъдещи Audi RS ще са само хибриди

Компанията няма да предлага други опции на клиентите си

Подразделението Audi Sport ще предлага само един задвижващ механизъм на разработваните от него RS-модели, като клиентите няма да може да избират между хибриден агрегат или „чист“ двигател с вътрешно горене, съобщава Autocar, като се позовава на директора по продажби Ролф Мишл.


Audi RS


Марката Volkswagen, например, предлага новия Golf във варианти GTI и GTE, като и в двата случая мощността е 245 к.с. В първия вариант клиентът получава 2,0-литров бензинов турбомотор, а във втория хибридна система. При моделите Audi RS обаче това няма как да се случи.

Към момента единственият електрифициран агрегат в гамата на Audi Sport е RS6, който разчита на комбинация от двигател с вътрешно горене и 48-волтов стартер генератор (мек хибрид). През следващите години тази технология ще бъде внедрена и при останалите RS-модели на компанията, като първият от тях е новото RS4, което ще излезе през 2023 година.

„Ние сме добре известни с прецизното планиране на портфолиото си и искаме да го улесним за клиента. Ще имаме една кола с един двигател. Няма смисъл да има различни варианти”, категоричен е Мишл.

Топ-мениджърът определи подхода на Audi Sport към електрификацията като „стъпка по стъпка“. Идеята е автомобилите с добавка RS към името е да бъдат подходящи за ежедневна употреба. Така постепенно ще се премине и към изцяло електрически спортни модели.

Снимка: Audi

0 от 500