IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички Audi RS ще имат quattro

Суперколата R8 е последното изключение, обявиха от компанията

Всички автомобили на Audi от семейството RS ще бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела quattro. Това се отнася не само за колите с двигатели с вътрешно горене, но и за тези с електрическо задвижване, заяви шефът на отдела за продажби и маркетинг в компанията Ролф Михаел, цитиран от Automotive news.


Audi RS4


Според топ-мениджъра, наличиeто на системата quattro е неотменна част от осигуряването както на по-висока мощност, така и на по-добра безопасност при спортни автомобила на марката. Тя гарантира не само отлична динамика, но и помага за преминаването на завоите с висока скорост.

Михаел допълни, че суперколата R8 ще бъде последният спортен модел на Audi със задно предаване. Тази версия на автомобила беше представена по-рано, като ще остане в продажба до края на година, след което ще бъде спряна от производство.

Audi R8

В момента Audi R8 със задно предаване се предлага като купе и роудстър, като първата от тях е с 65 кг. по-лека от идентичния вариант със система quattro. При роудстъра разликата в теглото е 55 кг. Освен това, при избиране на модификациите със задно предаване, клиентът икономисва и до 22 000 евро.

Снимки: Audi

0 от 500