IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вече ще прави софтуера на VW Group

Компанията ще отговаря за програмното оборудване на всички модели на концерна

Ръководството на германския производител Volkswagen Group обявиха, че разработката на програмното оборудване за всички автомобили на концерна е поверена на специалистите от компанията Audi.


VW Group


Досега с разработката на софтуера се занимаваше специално подразделение на компанията Volkswagen. То се нарича Car.Software, но заради многото проблеми – най-вече с новите VW ID.3 и VW Golf, правомощията му ще бъдат отнети, а ръководителят му Кристиан Зингер ще бъде отстранен от поста си и ще бъде преместен на нова позиция в концерна.

Сътрудничеството между Volkswagen и Audi ще продължи с разработката на нови автомобили, разполагащи с необходимото програмно оборудвано и отговарящи на всички изисквания за безопасност. Основно то ще бъде насочено към електрически модели, чийто софтуер към момента се оказва основният проблем пред германския производител.


VW Group


Заради проблемите с програмното оборудване, Volkswagen вероятно няма да успее да покрие планираното производство на електромобили през тази година, което ще му донесе сериозни глоби. В същото време Audi продължава да развива моделите си от семейството е-tron, при които софтуерът работи нормално и това позволява на компанията от Инголщад да предлага нови версии на електромобила си.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Чичо Гюнтер ( преди 3 години )
    ФолЦваген АлДИ и Софтуер ХАХАХА няма такъв смях новия им електромобил ID.3 и ID.4 пълен провал а Алди e-трон също щели да настигнат и задминат TESLA кога ще я задминете бе като са 20 години пред вас. Става същото като руснаците дълги години догонват и накрая VAG ще фалират и чао чао
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какъв софтуер боже, софтуера е вътре в телефона, останалото е излишно - оставете софтуера на Епъл и Гугъл махнете тия мизерии ауди конект и мб ю екс.
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    - ( преди 3 години )
    Софтуерни компании ще го правят. Базирани къде ли не по света. България, индия, сащ.Ауди нищо няма да правят. Само чупещи се коли.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Алди ( преди 3 години )
    Освен това в западна Европа няма добри програмисти, изключая пишещите финансов софтуер. Софтуерните специалисти не са ценени на запад. Те са ниско платени на фона на техния стандарт. Защо да учиш за софтуерен инженер, като да си камериерка в хотел е по-престижно?
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Алди ( преди 3 години )
    Софтуерът на тези компании се пише от външни фирми. Не знам как Ауди ще правят софтуер, като нямат програмисти.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    bg ( преди 3 години )
    Не го разбират нещо софтуера тези германци:-)да беха взели, 2-3 индийци, китайци и корейци...и досега щяха да фърчат.... па и по-евтино щеше да излезе