IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai не можа да обясни защо Palisade мирише така отвътре

Съчетание от аромат на гнили плодове и стари чорапи тормози клиентите

Неприятна миризма на гнили плодове и стари чорапи тормози собствениците на луксозния SUV на Hyundai – Palisade, като тя се появява в хода на първите няколко хиляди километра от живота на колата. В последните няколко месеца американското подразделение на Hyundai е бомбардирано от оплакванията на хиляди клиенти. От компанията потвърдиха, че „провеждат разследване и търсят решение” на проблема - за момента нямат обяснение какво го поражда. Щом се разбере, дилърите на марката ще получат указания за отстраняването му.


Hyundai Palisade


Според една от версиите, смрадта се дължи на тапицерията на седалките, като най-фрапиращ е случаят при тези, избрали светла кожа напа.
Сайтът cars.com предположи, че източникът на неприятната миризма може да се крие в облегалките на седалките или в подглавниците. Журналисти от изданието махнаха подглавниците за няколко часа и се оказа, че миризмата не изчезва. При посещение на автомивка пък се оказва, че прането на седалките и използването на силен ароматизатор също не помагат.


Hyundai Palisade


Palisade е позициониран в средния клас на SUV пазара в Щатите и дебютира през 2018 година на изложението в Лас Вегас, като замени като флагман на SUV гамата на марката Maxcruz/Santa Fe XL. Моделът се предлага с три реда седалки, с V6 бензинови мотори с обем 3,5 и 3,8 литра, както и с 2,2-литров 4-цилиндров дизел CRDi. За миналата година в Щатите са продадени почти 29 000 бройки, а тази есен моделът трябва да се появи и на други пазари, като най-близко до Европа ще е дебютът му в Русия.

Снимки: Hyundai

0 от 500