IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи климатик от ново поколение

Иновационната система ще се използва и при моделите на Genesis и Kia (ВИДЕО)

Инженерите на Hyundai Motors разработиха климатик от следващо поколение, която ще се различава значително от използваната в момента система. Благодарение на технологията „After-Blow”, новото устройство на корейската компания ще се бори успешно с разпространение на бактериите и ще унищожава неприятния мирис.


Hyundai климатик


С новия климатик собствениците на автомобили ще получат много по-висок комфорт при пътуване. В момента, особено при горещо време, салонът на превозното средство се превръща в благодатна среда за бактерии от най-различни видове. Разработеният от Hyundai алгоритъм решава този проблем само за 10 минути обдухване, като работата на климатика се контролира от датчик за заряда на батериите.

Новата климатична системата разполага и с втора технология - „Multi-Air Mode”, която преразпределя въздушните потоци за по-голям комфорт на шофьора и пътниците в автомобила, като всичко зависи от техните предпочитания. Едновременно с това климатикът следи за качеството на въздуха в салона на автомобила.

Системата има няколко режима на работа, като всеки от тях е с индикатор в различен цвят. Когато свети оранжево, например, климатикът стартира режим на почистване. Ако процедурата се окаже неуспешна, това означава, че собственикът на колата трябва да смени филтрите на системата.



Новият климатик ще бъде изпробван на модели на Hyundai, Genesis и на Kia, след което (в зависимост от резултатите от тези тестове в реални условия) ще се пристъпи и към серийното му производство и поставяне на автомобилите на трите корейски марки.

Снимка и видео: Hyundai

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    от опит ( преди 3 години )
    В упътването пише да отвориш прозорците, да пуснеш климатика и след малко ги затваряш, също така , като търсих да сменям филтъра на купето имаш обикновен , с въглен и за 35? с въглен и обработка против спори и бактерии, според "Бош" ефективността е 99%
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Да живее революцията ( преди 3 години )
    Браво, уникално, добре че бяха корейчетата да ни отворят. Нямаше кой да се сети. Егати глупостта! Всеки знае че трябва да "продуха" климатика първо на отворени прозорци.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Multi-Air Mode се вгражда в Ланча Тезис от 2001.