IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW спира 6-Series Gran Turismo за някои пазари

Лифтбекът не се търси достатъчно, но засега остава в гамата

Германският производител BMW е спрял продажбите на модела си 6-Series Gran Turismo на американския пазар заради ниското търсене от страна на местните клиенти, съобщава BMW Blog.


BMW 6-Series Gran Turismo


Изданието прогнозира, че същото вероятно скоро ще се случи и с пазарите в Европа, където продажбите на лифтбека също не са на очакваното ниво. То цитира главния дизайнер на BMW – Адриан ван Хойдонк, който също признава, че клиентите слабо се интересуват от този модел.

Проблемът на 6-Series Gran Turismo е спорната му външност. Германците се опитаха да обединят в едно черти от седан, комби и хечбек, като резултатът не беше оценен еднакво от всички. В някои държави – като Китай, например, моделът се приема добре, но в други се случва точно обратното. В Европа и Щатите клиентите предпочитат седана и комбито 5-Series.


BMW 6-Series Gran Turismo


Засега моделът остава в гамата на BMW, но със сигурност няма да получи ново поколение. Сегашното излезе през 2017 година, като замести BMW 5-Series Gran Tourismo и BMW 6-Series Gran Coupe. Лифтбекът се предлага с избор от бензинови и дизелови двигатели с обем 2,0 и и 3,0 литра.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    За мен колата е феноменално красива, а отвътре изглежда просто перфектно и изключително качествено, може би лошото търсене се дължи на високата цена.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз не знам защо се сравнява с 5та серия, при положение, че и 5GT и 6GT са разработени на базата на F01 и съответно на G11 (7ма серия), както и габаритите им са почти идентични. Вътрешното пространтво и багажника със сигурност са по-големи от тези на 7ма серия, като не смятам, че това е за сметка на комфорта. Според мен колата е страхотна за семейни хора, които често пътуват на дълги дистанции. Дизайнът също ми допада особено на 6GT.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    dissaster ( преди 3 години )
    Колата е феноменална, по голяма и по луксозна от 5, и по евтина от 7. Причината за слабото търсене е космическата цена, малко по ниска от 7 но значително по скъпа от 5
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Отврат !
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    мен пък ми харесва модела и то много . широка кола и мощна !
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    Е кой ще *** купи, вижте го как изглежда, само азиатци може да харесат подобен ***.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако ще правят лифтбек защо не е от седан версията на 5та серия с минимални промени вместо да правят излишни разходи