IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 5-Series GT става 6-Series GT

Според запознати промяната разчиства място в гамата за възраждане на Серия 8

BMW 5-Series GT става 6-Series GT

Намеренията на BMW да трансформира сегашния си модел 5-Series GT в 6-Series GT добиват все по-ясни очертания. Доказателство за готвената промяна е заснетият тестови прототип, на чието стъкло е поставен лист с името на модификацията, която инженерите на марката изпитват в момента – 630d xDrive.

BMW 5-Series GT става 6-Series GT

Камуфлажът по автомобила не дава много ясна представа за това как точно ще изглежда той. Според информация на Autoblog бъдещото BMW 6-Series GT ще получи двигатели от новите 5- и 7-Series. Това ще бъдат 2,0-литрови и 3,0-литров дизели с мощност от 190 до 320 к.с., както бензинови с обем 2,0, 3,0 и 4,4 литра, развиващи от 252 до 462 к.с., плюс хибридна модификация.

Не се изключва и появата на представения през миналата пролет на седана BMW 750d мотор с обем 3,0 литра и 4 турбини, който развива мощност от 400 к.с. Най-вероятно ще има и версия M6 GT, която ще се превърне в директен съперник на Audi RS7.

BMW 5-Series GT става 6-Series GT

Основната идея на баварците с трансформацията на 5-Series GT е бъдещата 6-Series да стане по-компактна и така да освободи място за купето 8-Series. В същото време обаче и досега „петицата” GT превъзхождаша седана като размери, така че напълно логично е тя да премине с семейството с индекс 6.

Снимки: Drive

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Do Georgi ( преди 7 години )
    а това тук какво е ? https://***.bmw.bg/bg/ssl/configurator.html#/JA51/S02TB/G30/esl/new/
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде прочете, че ще спират 6 серия? Сигурен ли си, че не ти се е присънило
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Ауди А7 и Мерцедес CLS продават наистина много,и то във вариантите до 250 коня, а досега BMW имаше отговор само с ултра силен дизел от 313 коня. Там БМВ губи базарен дял и то много лошо, и на това ще се сложи край, като 6цата стане просто на по-достъпен модел. Вика му се запълване на пазарни ниши и затова, само като чуя как БМВ щели да спират цялата 6та серия ми призлява, пишещите нямат елементарно маркетингово мислене.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Enzo, пета серия още официално няма конфигуратор, аз лично цени не съм видял. Аз казвам поевтинее в следния смисъл: ще се вкарат по-малки мотори, например 3.0д, а защо не като при Ауди А7 и Мерцедес CLS 2.0д под 220 коня. Интериорът ще стане 1:1 като на петицата и това ще даде възможност за по-евтини конфигурации. Премиум интериора на сегашната 6ца ще бъде вкаран в 8цата, която най-вероятно поне според мен ще предложи само силни бензинови мотори, също като S клас купе.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Че си *** - *** си, спор не може да има! И съм убеден, че дори сам не си даваш сметка на какъв смешен *** реално приличаш в двайсетгодишния си японски ***, който съм убеден, че караш.Georgi... повярвай, не съществува дори теоретична възможност, някой модел на БМВ някога да поевтинвее. Остави ги Automedia, аз се хващам на бас с теб в този момент по този точно въпрос... ако искаш. Погледни цените на новата 5 серия, които обявиха преди дни. Средно с по 10 и повече хиляди отгоре на предишната са.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    КоР ( преди 7 години )
    Ми те БМВ никога са нямали дизайн освен на 6-та серия. Всичко друго са едни завъшени клозети :)
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Пиша го много пъти вече: Аутомедия,ха на бас че ще си остане 5GT, щеста серия в трите и модификации ще поевтинее и ще и се вкарат по-малки мотори, за да са алтернатива на CLS, Е клас купе и кабрио от страна Мерцедес и на Ауди А7. Осмицата ще си мери... със S клас купето. 5GT е отговор на Ауди 6 Олроуд и на Е клас Терайн. Ама тия неща трябва да е мислят преди преписват.
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    Много закопаха дизайна последно време. Викайте обратно Бенгъл.