IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от 6-Sеries Cabrio и Gran Coupe

Моделите ще бъдат заменени от 9-Series

BMW се отказва от 6-Sеries Cabrio и Gran Coupe

Смяната на генерациите при BMW 6-Series ще се отрази кардинално на модела, съобщава изданието BMW Blog. Според информацията новото поколение ще се появи в края на 2018 или в началото на 2019 г., като ще се предлага единствено като купе с 2 врати.
BMW се отказа от 6-Sеries Cabrio и Gran Turismo
В компанията са взели решение да се откажат от версиите Convertible (кабриолет) и Gran Coupe. Основната причина за това е предстоящото пускане на нова моделна линия – 9-Series, която ще предлага суперлуксозни автомобили. Това ще бъдат именно кабрио и купеобразен седан с 4 врати. Ще има и разкошен седан, който ще бъде предлаган като BMW 8-Series.

Според представители на баварската марка наличието на Gran Coupe в гамата на 6-Series ще доведе до ненужна вътрешна конкуренция и затова тази версия ще бъде спряна. Кабриолетът също ще се окаже ненужен, така че и той ще отиде в историята.

Следващото BMW 6-Series ще използва платформата CLAR, която е в основата на новото поколение на 7-Series. Благодарение на нея купето ще свали 220 кг от теглото си. Автомобилът ще получи 3,0-литров бензинов мотор с 4 турбини, който ще развива 550 к.с.

В стандартния си вариант 6-Series ще бъде със задно предаване, но фирмената система на BMW за задвижване на четирите колела – xDrive, ще се предлага като опция.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw 6-series
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    тия от бенве .. ( преди 7 години )
    що не си гледат 3-те или 4-те ами се тикат в запазената територия на Мерц!?
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    GranCoupe e много красив авотмобил , НО има един проблем който ми направи впечатление . Наскоро разглеждах конглокента му CLS и в конфигураторите на 2-те марки се опитах да направя сходни модели. CLS350 cdi AMG packet срещу 640d M packet . Ами Мерцедеса излезе към 100 бинки спрямо 140 за бавареца цени без ДДС . И това говоря за сравнително базови модели . Sorry BMW но май малко сте се прекалили .
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    и ще променят салона, като го направят 1:1 с този на 5 цата, както е при Е класата и производните й. В момента 6 цата страда от прекалено висока цена и прекалено мощен мотор, но БМВ няма да остави целия сегмент на Е класата непокрит. 8 и 9 серия ще са отговор на S class coupe и и по-горните версии на Мерцедес, които предстоят.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Това е пълна глупост, никой няма да спира 6 цата, Мерцедес има в момента С клас купе и кабрилет, скоро пуска CLC, което е отговор на А5 с две врати, кабриолет и 4 вратия Sportsback и БМВ 4, купе, кабрилет и Gran Coupe, освен това от 2017 ще има Е клас купе, а с 4 врати си има СLS, който по новата им номенклатура би трябвало да се казва CLE, защото се базира на Е класата. Там отговорът на БМВ е 6 цата във всичките й варианти,като най-вероятно ще й намалят цената и ще я предложат с по-малки мотори
  • #1
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Nai umnite i kachestveni hora karat bmw i audi