IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двигателите на новата S-Class също вече са ясни

Най-мощната версия ще е хибрид, който ще съперничи на суперколите

С приближаването на 2 септември, когато е световната премиера на новото поколение на Mercedes-Benz, компанията от Щутгарт разкрива все повече подробности за иновациите на модела. Те са толкова много на брой, че производителят ги показваше на части.


Mercedes-Benz S-Class


Вече знаем каква мултимедия ще използва седанът, колко безопасен ще бъде той, както и как ще се грижи за комфорта на своите пасажери. Последното, което видяхме, е интериорът на лимузината, а сега стават ясни и двигателите, с които ще бъде оборудвана. Те бяха разкрити от колегите от британско издание Car, които имаха възможността да се запознаят с автомобила преди неговата премиера.

Новата S-Class ще се предлага с избор от 7 силови агрегата. За модела са предвидени два дизела - версии S350d и S400d, и два бензинови мотора – версии S450 и S500. Всички те са с 3,0-литрови 6-цилиндрови двигатели, като към тях ще се присъедини и версия S580 с бензинов 4,0-литров V8.


Mercedes-Benz S-Class


Вече е известно, че 12-цилиндровият двигател ще се предлага само на версията Maybach, като в случая ще бъде подпомаган от електромотор. Същата комбинация, но с 4,0-литровия V8 и електромотор ще се поставя на най-мощната версия – AMG S63. Тя ще получи добавка „е“ към индекса си, като ще представлява пълноценен хибрид.

Очаква се, че този вариант ще разчита на повече от 800 к.с., като 4,0-литровият V8 ще осигури 600, а електромоторът още 200 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, което е по-бързо от новото Porsche 911 Carrera и малко по-слабо от Lamborghini Huracan.


Mercedes-Benz S-Class

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 8 rate down comment
    хайнрих химлер ( преди 3 години )
    Лексус може да се сравнява с Шкода, Пежо и Алфа Ромео, но не и с Мерцедес. Като са толкова добри, що бягат от Европа, също както пишман премиума на Нисан - Инфинити? тук е истинският пазар, а не *** в САЩ...
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма истинска кола с предно предаване!Че по повод японските
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    S -class ...
  • #9
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Хахахах ( преди 3 години )
    Мотото на Мерцедес форума било - кеф цена няма. До тоя извод се е стигнало след няколко посещения на сервиз. Прави сте, Toyota и Lexus нямат кола в този клас. Те имат кола в много по-висок клас. Мираж за всички останали. Не случайно Toyota/Lexus е бранд номер ЕДНО. За справка LS, Century.
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Бацеее ( преди 3 години )
    Баце, Баце... бъди сигурен, че кожата струва точно толкова, колкото при всеки друг автомобил. В случая - няколко шева и че е в мерцедес кожата... мдаа скъпичка ще е... Иначе за двигателите съм напълно сигурен, че ще покриват всичко МЕКО норми. Типочно швабско е съчетаеш тази СКЪПА и уникална кожа плюс целия премиум лукс (лед лампички, таблетчета, шумоизолации, да не забравим затварянето на вратите) с една съвременна ЕКО нафтова печка.
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    w221 ( преди 3 години )
    И от вътре и от вънка колата, баце е трепач! Кожата с "декоративните шевове", вероятно струва повече от бараката, която караш! И понеже тука става въпрос за двигателите - бъди спокоен, тоя дизел, гаранция отговаря на всички Еко, Меко и т.н. норми!!
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Така ( преди 3 години )
    Мдаа, дизайна е субективно... така или иначе всичко по едно МПС е субективно. Специално тук имаме уж модерни технологии - няколко таблета, няколко лед ленти(знаете колко струват) правоъгълен интериор, няколко декоративни шевове... и както става ясно и дизел. И това всичкото трябва да е супер дупер ПРЕМИУМ? S класа?! Не го пиша със злоба или дразня, но извинявайте, ако японците са зле... тези швабски премиуми са още по-зле. Това не е Мерцедес.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Знаят ли се? Уффф, олекна ми!
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизайна е нещо субективно. Важно е на тези които си купуват ес класи да им харесва, а не на теб.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    С подобна нова Ес-ка цените на старите ще скочат. Дизайна е ужасен, а дизайна е който продава.