IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще произвежда музейни експонати

Първият модел е съвременен 911 с елементи от 50-те и 60-те години

Всеки автомобилен производител се опитва да отбележи историческата приемственост. Германската компания Porsche обаче вече има цяла програма за това. Тя започва да сглобява музейни експонати в малък тираж.


PorschePorsche


Първият от колекционерските автомобили, които ще бъдат произведени като част от стратегията Heritage Design, ще бъде съвременният 911 с оригинални дизайнерски елементи от 50-те и началото на 60-те години.

Сред отличителните елементи от екстериора на тази серия ще бъдат автентичните старомодни нюанси на каросерията, белите кръгли стикери отстрани, както и състезателни графики, разположени на предните калници и табелката Porsche Heritage на задната решетка, която по своя дизайн е подобна на тази на Porsche 356.

Интериорът на модела също ще се върне към традицията. Така например, седалките и вратите ще бъдат тапицирани с кадифе, което се използва още в Porsche 356. Засега от компанията не разкриват кои ще бъдат следващите модели в тази интересна програма.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Вехтошар ( преди 3 години )
    Че Порче кога е правило друго? Мястото на боксеровият двигател е в музея. Само недоразумения на Порше, Субару и мотоциклетни такива от БМВ, ползват боксеров двигател, за който е ясно, че е по-тежък от обикновените редоваци, но за сметка на това - по-чуплив и с по-висок разход на гориво.