IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 Targa получи ретро версия

Специалната модификация Heritage Design е насочена към колекционерите

Само преди две седмици Porsche добави към актуалното поколение на семейството 911 спортен автомобил с каросерия Targa, а сега показа неговата първа специална версия - Heritage Design Edition. Тя е на базата на S-модификацията с мощност 450 коня, 8-степенна роботизирана скоростна кутия и задвижване на четирите колела.


Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition


Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition е специална комбинация от цветове, материали и дизайнерски елементи, които препращат към 50-те и началото на 60-те години на ХХ век. Тялото е боядисано в червения нюанс Cherry Metallic, който се допълва от бяла състезателна графика. Първоначално това оформление се използва за скриване на следи от удари, а по-късно се превръща във фирмената "бойна боя" и една от първите начини за персонализиране на купените от клиентите коли. Може да бъде поставен всякакъв състезателен номер - от 0 до 99. Предвидени са и четири алтернативни цвята: черен, гвардейски червен, GT сребърен металик и пастелен.

Сред другите характеристики на екстериора са 20- или 21-инчовите джанти 911 Carrera Exclusive Design с класически дизайн, историческата емблема на Porsche на капачките на джантите и върху капака, златни надписи, табелка Porsche Heritage на задната решетка и сребърни изпускателни тръби.


Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition


Интериорът е в същия стил. Двуцветният кожен салон може да бъде червено-бежов или черно-бежов, а тапицерията е направена специално за тази версия. За седалките е и панелите на вратите е използвано кадифе, като в Porsche 356. Приборите имат зелена подсветка. Интериорът се допълва от алуминиевите панели с надпис 911 Targa 4S Heritage Design Edition, специалните стелки, емблемите на облегалките за глава и волана, релефният надпис Porsche Exclusive Manufaktur върху подлакътника и др.

Още снимки на модела - в галерията:

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition разполага с богато стандартно оборудване, което срещу доплащане може да бъде допълнено с пълноуправляемо шаси, въглерод-керамични спирачки, активна система против преобръщане с електромеханични стабилизатори, пакет Sport Design и първокласни високоговорители Burmester. От версията ще бъдат направени 992 бройки - в чест на заводското обозначение на настоящото поколение на 911. Първо моделът ще се продава в САЩ за 180 600 долара. Цените за Европа не са обявени. По-късно Porsche ще представи още три модела Heritage Design.
 

Снимки: Motor

 

 

0 от 500