IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поне 120 000 евро за уникално Porsche 911 Targa

Моделът от 1973 г. е с кожен салон от Berluti

Поне 120 000 евро за уникално Porsche 911 Targa

Аукционната къща Sotheby’s изложи за продажба уникално Porsche 911 Targa с кожен интериор от Berluti, прочут европейски производител на луксозни мъжки обувки, дрехи и аксесоари.

Porsche 911 Targa

Въпросният модел от 1973 г. е един от четиринадесетте лота в колекцията "Berluti: Art of Excellence", изложени на онлайн търга на  Sotheby’s, който ще приключи на 7 май. Наддаването за автомобила започва от 120 хиляди евро.

Porsche 911 Targa

1973 е последната година от производството на Targa от F-сериите с удължен преден капак и тясна броня. Спортният автомобил има алуминиеви спирачни апарати, преден маслен охладител и 85-резервоар за гориво. Колата е оборудвана с 2.4-литров шестцилиндров двигател тип "боксер" с въздушно охлаждане, чиято мощност е 190 коня. Той работи с 5-степенна механична скоростна кутия с Н-образна схема на превключване на скоростите. От място до 100 км/ч спортният автомобил ускорява за 8 сек.

Porsche 911 Targa

Важна особеност на обявения за продажба Porsche 911 Targa е ръчно изработеният кожен интериор от Berluti. Таблото на спортния автомобил е с кафява кожа с отворен шев. Мястото за краката на водача, двигателният отсек, скоростният лост и багажното отделение са завършени с патинирана кожа Venezia. Стелките са изработени от тъкана вълна Boucle, а подвижният покрив е направен от комбинация от вълна и кожа от алпака. Автомобилът се предлага също така със спортна кожена чанта Berluti и маратонки.

Снимки: Sotheby’s

0 от 500