IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един електрически пикап бе показан в САЩ

Lordstown Endurance има мотор във всяко колело и ще излезе на пазара зогодина

Компанията Lordstown Motors представи първия си модел – напълно електрическия пикап Endurance, който вероятно ще стане и първият подобен автомобил на пазара в Северна Америка. Очаква се, производството му да стартира пред декември, а продажбите през януари 2021 г. и така той ще изпревари Tesla Cybertruck с излизането си на пазара.


Lordstown Endurance


Главната особеност на Lordstown Endurance е в задвижването, което става с по един електромотор във всяко колело. Машината беше представена от шефа на компанията Стив Бърнс, но той не разкри нейните технически характеристики. Бърнс съобщи само, че през 2021 г. трябва да бъдат продадени 20 000 бройки от пикапа, като вече са получени 14 000 поръчки.

Производството на машината ще става в бившия завод на General Motors в Лордстаун (щата Охайо), закупен за 20 млн. долара. Любопитното е, че GM даде заем на Lordstown Motors от 40 млн. долара с възможност за увеличение с още 10 млн.


Lordstown Endurance


Какво обаче е известно за пикапа до момента? Очакванията са, че той ще получи батерия с капацитет от над 70 кВт/ч, като сумарната мощност на четирите електромотора е 600 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 5,5 секунди, но максималната скорост ще бъде ограничена на 128 км/ч.

Зареждане на електромобила от стандартна мрежа ще отнема 10 часа, докато от обществен терминал с постоянен ток времето е между 30 минути и час и половина (в зависимост от мощността на станцията). Пикапът ще може да зарежда външни електрически прибори с мощност 3,6 кВт. и да тегли товар с тегло до 2,7 тона.

Още снимки на пиката - вижте в галерията:

В салона на Lordstown Endurance са предвидени 5 места (с това на шофьора). Цените на пикапа в САЩ стартират от 52 250 долара.

Снимки: Lordstown Motors

0 от 500