IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето какъв ще е първият електромобил на Cadillac

Екстравагантият Lyriq ще бъде представен през август (ВИДЕО)

Американският производител Cadillac още преди време обяви планове за пускането на пазара на първи си напълно електрически модел. Той ще се бъде кросоувър и ще носи името Lyriq, като премиерата му на няколко пъти беше отлагана, но сега компанията посочи конкретна дата – 6 август.


Cadillac Lyriq


Това стана с видео, в което се виждат и някои детайли от бъдещия модел. Сред тях трябва да бъдат отбелязани светещата решетка на радиатора, както и големите ъгловати въздухозаборници, в които са интегрирани дневните светлини. Силуетът също се вижда ясно, като той съвпада с демонстрирания по-рано вид. Този път обаче се различават повече елементи – като екстравагантните задни светлини с вертикално разположение и необичайните задни стойки.

От Cadillac твърдят, че през август ще бъде представен не концептуален модел, но не и серийна версия на електрическия кросоувър. Така че, когато електромобилът се появи при дилърите на марката, той може да е претърпял и някои промени във външния си вид.



В същото време компанията от Детройт прекрати производството на седана CT6, който беше представен през 2016 г. Причината е слабият интерес към автомобила, който е в неравна конкуренция с кросоувърите на марката. Заедно с него в историята отива и битурбомоторът Blackwing, който също не успя да се пребори със съвременните двигатели.

Ръководството на Cadillac смята, че пускането на този автомобил не е било целесъобразно, а през последните години той носи само загуби на марката. Сега в концерна General Motors разработва нови модели, които ще се търсят на световни пазари. Те са оборудвани с всички нужни на водача асистенти, правещи пътуването по-комфортно и по-безопасно.


Cadillac CT6


Всички останали при дилърите на марката бройки от CT6 ще бъдат разпродадени със сериозни отстъпки, след което този модел става част от историята на бранда. Съвсем скоро обаче компанията ще покаже с какво ще го замести.

Снимки и видео: Cadillac

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Не съм имал щастието да имам досег на живо с този автомобил и новият СТ5, само от статии, но изглеждат "извънземно" !!! Така както никой друг. Респект. Ако някой кара някой от тези седани, моля да сподели.