IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota намалява производството

Компаниите в Европа също работят работят доста под капацитета си

Ръководството на японския автомобилен производител Toyota беше принудено да коригира своите плановете заради сложната ситуация с продажбата на нови коли, в която се оказа пазарът в периода на пандемията от короновирус.


Toyota


От прес-службата на компанията обявиха, че през следващия месец производството ще бъде намалено с 10% в сравнение с предвиденото. За сравнение, от началото на юни Toyota е произвела с 40% по-малко автомобили, отколкото беше планирано първоначално.

Друга крачка, която ще направи компанията, е реорганизация на трите производствени конвейера в заводите на Hino Motors и Gifu Auto Body Co. Всички те ще преминат на работя в една смяна. Спадът на обемите на производство ще се отрази, поне на първо време, на моделите Toyota Land Cruiser Prado и FJ Cruiser, както и на минивана Hiace. 

В същото време всички европейски заводи на големите производители вече отвориха и подновиха дейността си. Тя беше прекратена за повече 2 месеца заради китайския вирус. Въпреки рестартирането на работа, продукцията е далеч под капацитета на предприятията. Най-големият производител в света - Volkswagen Group, например, съобщи, че всички негови заводи в Европа работят, но на капацитет от 60 до 90%.

Снимка: Toyota

0 от 500