IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Volkswagen стана крос-купе

Премиерата на ID.4Х ще се състои до края на годината

Volkswagen готви премиерата първия си електрическия SUV, изграден на новата платформа MEB. Външният вид на модела ID.4 беше разкрит още преди време, а сега става ясно, че той ще получи и купеобразна версия – ID.4X, която също ще бъде представена през тази година.


 Volkswagen ID.4X


Първи снимки на крос-купето бяха публикувани в китайските медии, като те са правени за получаване на сертификат за местни пазар. Технически характеристики не се съобщават, но се уточнява, че същият дизайн на електрически кросоувър ще бъде използван и за другите пазари.

В Китай крос-купето на ток ще се произвежда от съвместното предприятие SAIC-Volkswagen. Любопитното е, че моделът ще се конкурира с подобен електромобил, произвеждан от компанията FAW-Volkswagen. Нейният кросоувър обаче ще има различен дизайн.


 Volkswagen ID.4X


На местния пазар Volkswagen ID.4X ще се предлага само със задно предаване, което ще става с електромотор с мощност 204 к.с. С едно зареждане на акумулаторите крос-купето ще изминава до 500 км, като максималната скорост ще бъде 160 км/ч.

Снимки: Autohome

0 от 500