IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ID.4 ще се предлага в два варианта

Глобалният модел ще е по-малък от този за Китай

Електрическият кросоувър Volkswagen ID.4 ще получи специална версия за Китай, съобщава холандското издание Autoweek.


Volkswagen ID.4


Двата варианта – глобалният и този за най-големия автомобилен пазар на планетата, ще се различават по размери. Габаритите на стандартния Volkswagen ID.4 (на снимките е в бяло) са дължина от 4592 мм, широчина – 1852 мм и височина 1629 мм. Разстоянието между двете оси е 2765 мм.

Китайската версия, която ще се произвежда от съвместното предприятие SAIC-VW, е по-дълга и по-висока, като разликата е 22 и 11 мм (съответно 4612 и 1640 мм). Междуосието на двата електромобила е еднакво.


Volkswagen ID.4


Кросоувърът за Поднебената империя е получил промени и във външния вид. Той изглежда по-агресивно заради преработената решетка на радиатора и изменената предна броня. Друга е и предната оптика. Задните светлини също са различни, както и мястото за поставяне на номера.

Технически двата кросоувъра си приличат. Те се задвижнат от електромотор с мощност 200 к.с., но капацитетът на акумулаторите им варира. Топ-версията ще може да измине около 500 км, като максималната скорост е 160 км/ч.


Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4


Производството на глобалния Volkswagen ID.4 ще се осъществява в завода на марката в Цвиккау (Германия) и в американския град Чатануга, разположен в юго-източната част на щата Тенеси.

Снимки: Autoweek

0 от 500