IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Ford разкриха съвместните си проекти

Двата производителя подписаха пакет от споразумения, който ги превръща в глобален алианс

Два от най-големите производители на автомобили - Ford Motor Company и Volkswagen AG, подписаха окончателен пакет от споразумение, който ги превръща в глобален алианс и им позволява да развият общите проекти, обявени още преди година.


Volkswagen/Ford


Едно от основните направление ще бъде проектирането и производството на модели на Ford на модулната платформа за електрически автомобили MEB (на снимката) на Volkswagen, като това трябва са стартира през 2023 г. Двата производителя ще си сътрудничат при товарни автомобили, а също така ще участват в американската компания Argo Al, която работи върху създаването на автономни превозни средства.

Алиансът Volkswagen-Ford ще позволи на двете компании да икономисат значителни средства за проектиране на нови автомобили, а също така за преоборудване на заводите на двете компании. Размяна на акции между двата автомобилни гиганта не се предвижда, като те ще продължат да бъдат независими един от друг.


Volkswagen/Ford


Проектите при товарните автомобили се виждат на таблицата. Новият VW Amarok ще се появи през 2022 г., като ще бъде на базата на излезлия година по-рано пикап Ford Ranger. Водеща роля в случая ще играе Ford. Освен това, Ford Connect Transit ще се сроди с вече показания VW Caddy, като лидер на проекта е Volkswagen Commerscial Vehicles.

На свой ред, Ford ще проектира товарен фургон в клас до 1 тон, който ще стане основа на бъдещия Transporter, както и на негов аналог от американската марка. Сроковете на излизането на тези два автомобила не се посочват. Двете компании обаче предвиждат, трите им съвместни товарни модела да бъдат продадени в общ тираж от над 8 милиона бройки за целия им жизнен цикъл.

Снимки: Volkswagen

0 от 500