IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford завършва производството на още 2 модела

Компанията сваля от конвейера Fusion и Lincoln MKZ

Компанията Ford продължава оптимизация на моделната си гама за пазара в САЩ. По-рано марката остави американците без Fiesta, Focus и Taurus, а сега идва ред на Fusion и Lincoln MKZ. Последните бройки от тези модели ще слязат от конвейера през юни.


Ford Fusion


Производството на Ford Fusion и Lincoln MKZ в момента се осъществява в завода в Ермосильо (Мексико). Неговият край е планиран за 21 юни, като след това освободените мощности ще бъдат използвани за новия всъдеход Bronco Sport. По този начин, от юли в Северна Америка Ford ще сглобява само кросоувъри, всъдеходи, пикапи и спортния модел Mustang, а единственият седан в гамата на Lincoln остава Continental.

По данни на Carsalesbase.com, през 2019 г. В Щатите са продадени 166 000 бройки от Ford Fusion, още 37 000 са реализирани през първото тримесечие на 2020 г. Що се касае до Lincoln MKZ, то неговите резултати са доста скромни - 17 700 продажби през 2019 г. и 3400 през 2020 г.

В Европа Ford също преразглежда моделната си гама, от която отпадат минивановете Galaxy и S-Max. Все още няма яснота за бъдещето на Mondeo (същия този Fusion в САЩ), като според някои информации моделът е пред спиране, но според други – ще продължи да се произвежда и дори ще се превърне във всъдеходно комби.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дичо, карай си нафтовия селски ваген!!! не се занимавай с това което не разбираш. От ника ми става ясно от кое най-много разбираш!