IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford се отказва от Focus RS

Новите екостандарти пращат хот-хеча в историята

Четвъртото поколение на Ford Focus няма да получи версия RS, съобщава френското автомобилно издание Caradisiac, което се позовава на свои източници от самия производител.


Ford Focus RS


От компанията са посочили две основни причини, заради които ще им се наложи да разочароват феновете – екологична и икономическа. В Европа от 2021 г. влизат в сила нови екологични стандарти и този производител, който не успее да ги покриеq е заплашен с глоби на стойност милиони евро.

Освен това, самият проект по разработката на подобен автомобил се оказва прекалено скъп и идва в момента на сериозна криза, заради която Ford е принуден да се затваря заводи и да закрива работни места. Едновременно с това компанията орязва моделната си гама, като премахва от нея автомобилите, които носят загуби.

Оказва се още, че във Ford имат сериозни проблеми и със самата концепция за нов Focus RS. Предполагаше се, че те ще доведат до отлагането на проекта с 2-3 години, но в крайна сметка в компанията са решили напълно да се откажат от този модел.

Така, най-мощният Focus ще бъде версията ST, която разчита на двигател с 280 к.с. Той ще позволи на американския производител да се конкурира с Volkswagen Golf GTI TCR и Cupra Leon, но не и с подготвяния в момента Golf R.

Снимка: Motor

 

0 от 500