IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

14-те най-мощни „четворки“ на планетата

Тези двигатели се справят със задачи, които преди това бяха поставяни на 6-цилиндрови мотори

Само се замислете – базовата версия на произвежданото до 2006 г. Porsche 911 (серия 996) беше оборудвана с 6-цилиндров „боксер“ с обем 3,4 литра, който развиваше 300 к.с. Сега компактните „четворки“ (мотори с 4 цилиндъра) при спортните версии на градски хечбек-модели предлага над 400 к.с. Затова, нека видим кои са най-мощните автомобили с 4-цилиндрови двигатели. Стартираме от хот-хеча Volkswagen Golf GTI, за да финишираме с модел на Mercedes-AMG.


Снимки: Производителите

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Както се видя Реното го вади най голям,и Пежо не е зле
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РазбирачО ( преди 4 години )
    Fq440 e версия,която се предлага само за Великобритания и е в ограничена серия, какво да прави в този списък.И до колегата ,който каза ,че магарцедес е Рено,то и Нисан и Мицубиши са към този алианс,а новият еклипс е много як.
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 Че те повечето Магарцедеси са Рено/Дачия отдавна. А тези лакърдии за назобеното Магарцедесче с многото километри ги разправяй на някой, който няма книжка!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Знаем защо колега го няма FQ 440! Защото ги шамаросва наред и немските спонсори не искат да го виждат и чуват.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Jezza ( преди 4 години )
    Във Формула през 1986 година нямаше ограничения в мощността на двигателите, само в кг. използвано гориво. BMW доставят 1.5 литров четирицилиндров двигател М12/13. В квалификационен режим, BMW затварят изпускателния клапан на турбото при което доставят 1450к.с но убивали двигателя след точно три обиколки. Не виждам какво толкова интересно им в тази статия. Хората са вадили много повече, но всичко е за сметка на живота на двигателя. Ако не можеш да си го купиш нов, като 2-ра употреба само ядове
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Kude e Bmw F30 328i?
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до #1 ( преди 4 години )
    ще отиде в кофата ако е на твоето малолитражно рено! имам приятел с предишното A45S, което е 386к.с., сега на 145000км и върви като пушка!
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    има един малък пропуск и той се казва FQ 440... сещайте се защо ;)
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Така е колега, но хората вече не мислят трезво, а консуматорски. Колкото изкара, изкара и я шитват колата и вземат друга. За какво са им тези толкова коне, какви комплекси ще избиват, къде ще ги карат ми е много странно. На състезатели по обществените пътища ли ще се правят, какво ли? А и подобни коли не изкарват 100 к км. по простата причина, че се размазват някъде рано или късно.