IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален автомобил ще дебютира на изложението SEMA

Масъл-карът Highway Star е направен от детайли и агрегати на култови модели

Епидемията от коронавурис отложи тунинг-изложението SEMA за ноември, но участниците в него вече активно работят върху своите експонати. Един от най-впечатляващите от тях ще бъде шоу-кар, разработен от специалистите от компаниите Hemi Autoworks и Ellsworth Racing. Машината е кръстена на песента на Deep Purple от 1972 г. -  "Highway Star", като е направена от части на култови масъл-кар модел.


Highway Star


Сред тях е шасито, което е разтегнато с 33 см, за да може да бъде съвместимо с каросерията на Dodge Challenger от 1970 г. Тя е била силно ръждясала, но е възстановена, като се е наложило да бъде разширена с 3 см.

Автомобилът получава капак на двигателя от Challenger в по-мощната версия R/T. Highway Star ще се задвижва от стандартен 6,2-литров HEMI V8 Hellcat с компресор, създаден от ателието Kong Performance. Той има допълнителна защита от прегряване, а мощността ще се предава с помощта на трансмисия от Dodge Viper.


Highway Star


Екипът, създал автомобила, е взел още детайли от Viper – окачване, спирачки и система за охлаждане. Поработено е и върху аеродинамиката на машината, която включва функционален сплитер, спойлер и дифузор. Джантите са 19-цолови.

В салона ще има цяла клетка и заводски приборен панел. Тъй като климатик и шумоизолация не се предвиждат, вероятно в салона ще е доста топло и шумно.

Снимки: Ellsworth Racing

0 от 500