IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда най-скъпият Ford Mustang

Цената на прототипа Shelby GT500 Green Hornet е 3 млн. долара

Как изглежда най-скъпият Ford Mustang

По време на автомобилното изложение SEMA в Лас Вегас публиката видя супер редкия автомобил Shelby GT500 Green Hornet от 1968 г. В световната столица на греха уникалният Ford Mustang "се срещна" с прекия си потомък - Shelby GT500 от моделната 2020 г.

Green Hornet е един от двата прототипа, създаден от Карол Шелби през 1968 г. за тестване на най-новите технологии. Автомобилът има 7,0-литров инжекционен V8 с мощност над 400 конски сили, независимо окачване и дискови спирачки на всички колела.

Shelby GT500 Green Hornet

По време на тестовете "Зеления стършел" ускорява от място до 100 км/ч за 5,7 сек и развива максимална скорост от 253 км/ч. Въпреки това той не влиза в серийно производство и след тестовете всички иновативни детайли са отстранени от него по някаква неизяснена причина. Очевидно, във Ford са се страхували тайните да не попаднат в ръцете на конкурентите.

Shelby GT500 Green Hornet

Автомобилът е сменил няколко собственика и едва през 1993 г. е възстановен в първоначалното му състояние. Наскоро Green Hornet беше отново реставриран, обявен за продажба на търг с първоначална цена от 3 милиона долара, но не намери купувачи. В момента това е най-скъпият Ford Mustang за всички времена.

0 от 500