IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-демоничният Charger получи 1525 к.с.

Той е дело на две тунинг-фирми и притежава система за двойно предаване

Най-демоничният Charger получи 1525 к.с.

Dodge Charger Hellcat едва ли може да бъде наречен слаб със своите 707 к.с. Това не попречи на Speedkore Performance Group и Magnaflow да предложат своя интерпретация по темата, като вдигнат мощността повече от два пъти.

В основата му е Dodge Charger Pursuit от 2019 г. С помощта на Dodge, Speedkore създава отливките за фиброкарбоновия разширителен комплект. Той се допълва и от други фиброкарбонови части като предната и задната броня, праговете, капака, задния спойлер и задния дифузьор.

Dodge

Най-внушителната част от ненормалната концепция е под капака. Двигателят е модифициран агрегат на Demon, който заменя механичния си компресор с два големи турбокомпресора, поставени точно зад бронята. Резултатът: 1525 к.с.

Ауспухът също е силно модифициран. Система на Magnaflow от състезателната серия позволява по-тих звук за шофиране в града и клапа за употреба на пистата. Преминаването между двата режима се извършва от електроника, която позволява това да стане бързо.

dodge

Може би някой ще се почуди как автомобил с 1525 к.с. мощност намира сцепление и преобразува тягата в ускорение. Отговорът е прост: двойно предаване. То е създадено от нови компоненти на системата за силово предаване и включва дори фиброкарбонов карданов вал. И не на последно място – полусликове на Mickey Thompson позволяват автомобилът да остане на пътя, а не да продължи към следващото дърво.

Снимки: FCA

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    D[V01D] ( преди 4 години )
    Колата е звяр, но точно нея да я наречеш ''спортна" е неуместно. Този тип автомобили са просто друга порода. Иначе съм абсолютно съгласен - нека се сещат повече, че 2 от 4 колела не са само за подпорка.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    лека полека ... ( преди 4 години )
    и хамериканцето ще окрият топлата вода - 4Х4 в спортните коли!