IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет признака, че сме сипали лошо гориво

Те ще ни спестят много главоболия, време и средства

Разредено или нискокачествено гориво е страхът на всеки шофьор. За съжаление, в наше време подобен "инцидент" далеч не е рядкост. Често се случва шофьорите да сипват гориво на ненадеждни бензиностанции, най-вече в желанието си да спестят няколко стотинки. И въпреки че властите правят проверки за качеството на горивото, вероятността да сте сипали лошо в резервоара на автомобила си никак не е малка. Затова си струва да зареждате само на проверени бензиностанции. Освен това е важно да познавате следващите пет признака, които ще ви помогнат да се ориентирате, че сте налели гориво с лошо качество.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-лошо гориво съм зареждал именно на т.нар. "проверени" бензиностанции от големите вериги без изключение. Все още има "живи" по-малки, които аз съм "проверявал" многократно и там не съм имал никога проблеми. А ако ти налеят боклyк в голяма верига - върви се оплаквай на арменския поп. Петролната мафия е непоклатима!
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ичи ( преди 2 години )
    Нарушена работа на двигателя е първият признак.Може ли и останалите 4 ?!??Благодаря!
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Ale ( преди 3 години )
    Хондата ми при студен старт не пали от раз. Предупредиха ме, че така било при хондите. Защо обаче в Германия с техния бензин пали веднага - по Нова година след дни престой? Разлика в разхода нямаше, при вървежа също не усетих, но стартовете сутрин бяха стряскащи - само завъртам и пали на секундата. Така и не се наложи да въртя втори път.
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не само Марешки дава хубави цени. Имаш малки вериги като Круиз и Кристал които също са средно 10 ст и повече под големите играчи. Аз лично сипвам бензин от Круиз от години и нямам оплаквания. Докато една от предишните ми коли в момента в който види Омв или Петрол вдигаше разхода с литър. А от Лукойл губеше 5-10% мощност.
  • #3
    24 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако слагаш от Марешки, значи подкрепяш политическата порнография в България. Бензинът на Марешки е като безплатните кебапчета преди избори само че не е безплатен ;)
  • #2
    31 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Айде мине се не мине 2-3 месеца и пак същата статия. И кои са тези проверени бензиностанции, от които трябва да зареждаме ? Кажете да ви се посмеем ?!
  • #1
    31 rate up comment 14 rate down comment
    Сандо ( преди 3 години )
    От години слагам гориво от бензиностанциите на Марешки и проблем не съм имал. Да не говорим, колко пари съм спестил.