IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци разкриха напълно електрическото BMW iX3

Потвърдени са и техническите характеристики на кросоувъра

В базата на Министерството на търговията на Китай бяха публикувани характеристиките на електрическия кросоувър BMW iX3. Така още преди премиерата са ясни габаритите, теглото, размерите на колелата и вариантите за оформление на интериора. Техническите по-рано бяха обявени от BMW, въпреки че до момента моделът не е представен официално.


BMW iX3


Размерите та  BMW iX3 ще се отличава съвсем малко от това на стандартно X3. Двете машини ще имат еднакво междуосие – 2864 мм и широчина – 1891 мм, но заради подобрената аеродинамика електрическият кросоувър ще бъде с 38 мм по-дълъг и с със 7 мм по-висок.

В сравнение е със зареждащия се хибрид BMW X3 xDrive30e теглото на версията на ток е нараснало със 140 кг. и достига 2205 кг. Разлика има и и в джантите – 19-цолови с размери  245/50 R19 в базовия вариант и 20-цолови с размери 245/45 R20 като опция. 


BMW iX3


В зависимост от нивото но оборудване iX3 ще получи различни варианти на декор – със заглушител, имитиращ решетка на радиатора, прагове, брони и джанти в различни елементи. Дори дизайнът на фирмени „ноздри“ ще може да бъде различен.

Салонът  почти изцяло ще повтаря традиционния на X3. Вероятно ще се променят воланът и графиката на приборния панел, като в интериора ще се появят специални орнаменти.


BMW iX3


Ориентировъчните технически характеристики бяха обявени от BMW преди време, а сега бяха потвърдени и от китайското Министерство на търговията. BMW iX3 ще получи електромотор на задната ос с мощност 286 к.с. и 400 Нм, както и батерия с капацитет 74 кВт/ч. Ориентировъчният пробег с едно зареждане ще бъде около 440 км цикъла WLTP.

Снимки: Autohome.cn

0 от 500