IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предложи 5 електрифицирани 7-Series

Три от тях ще бъдат изцяло на ток, а два ще са плъг-ин хибриди

Вече знаем, че най-мощният вариант на следващото BMW 7-Series ще бъде напълно електрическо. Сега изданието BMW Blog разкри подробности и за останалите членове от семейството на флагмана на баварския производител.


BMW i7


И така, вместо сегашното M 760Li с 6,6-литров V12 мотор с 609 к.с. ще се появи електрическа версия под името i7 M60 (или просто Mi7). Тя ще получи 2 поне 2 електромотора, като сумарната им мощност ще достигне 650 к.с. Батериите с капацитет над 100 кВт/ч ще достигнат за пробег с едно зареждане от над 640 км.

Любопитното е, че индекс i7 ще получат ще два електромобила – i740 със задно предаване и i750 със задвижване на четирите колела, които съответно ще имат един и два електромотора. Тяхната мощност ще варира от 350 до 450 к.с. 

В гамата остава и плъг-ин хибридът 745е, докато модификациите с двигатели с вътрешно горене ще бъдат само две – бензинова 740i и дизелова 735d. Те ще получат редови мотори с обем 3,0 литра и 6 цилиндъра.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Готиното ( преди 4 години )
    До #1. Точно така ще - защото ще има смисъл. А смисъла са новите еко-норми и печалбата. Нещо против? Или искаш субсидирани автомобили, които да се плащат от всички?
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама много ве! Лелеее тея се убиват да продават електрички и хибриди, които се броят на пръстите на едната ръка. Браво! Ето това се казва новина. И пак вечното немско "ЩЕ". Ще правят, ще продават и още много ЩЕ...