IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW прекрати проекта за нова хибридна суперкола

Баварците няма да предложат общ наследник на i8 и M1

Ефектният концептуален модел BMW Vision M Next, представен през миналата година в Мюнхен, още от самото начало не беше замислен като шоу-кар, а като предвестник на серийни модели на бранда. Машината съчетаваше в себе си нов подход към дизайна на екстериора и интериора, като предлагаше и последните достижение в областта на автономното управление, електрификациите, мрежовите технологии и сериозен спортен потенциал.


BMW Vision NEXT


Предполагаше се, че това ще бъде нещо от рода на съвременно BMW M1, което да се превърне в достоен заместник на купето и роудстъра i8. По информация на изданията BMW Blog и Manager Magazine, проектът е замразен по няколко причини. Доказателство е и изявлението на компанията-производител,която заяви, че при наличието на BMW M8 в гамата на марката друга суперкола не е нужна.

Предполага се, че в BMW са стигнали до извода, че идеята за плъгин-хибриден М-модел е прекалено рискована, тъй като прогнозираният обем на продажбите няма да оправдае необходимите инвестиции. Не е изключено, причина за погребване на Vision M Next да е и пандемията от COVID-19, която сериозно удари цялата автомобилна индустрия.


BMW Vision NEXT


В компанията предвиждат освободените от проекта финансови средства да бъдат насочени към разработката на други електрифицирани превозни средства, в това число и спортни модели. А на по-късен етап, когато обстановката се стабилизира, производителят от Мюнхен да се завърне към разработката на наследник на М1.

Снимки: BMW

0 от 500