IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състезателно BMW i8 получи V8 мотор (ВИДЕО)

Хибридната система не е част от задвижването на автомобила

Състезателно BMW i8 получи V8 мотор (ВИДЕО)

Най-после впечатляващият хибрид BMW i8 получи и състезателна версия, която обаче се оказа доста по-различна от серийния оригинал. От BMW вече обявиха, че не планират по-мощна версия на i8, тъй като моделът разполага с 369 конски сили, идващи от 1,5-литровия бензинов двигател и хибридната система.

Състезателното BMW i8 получи V8 мотор (ВИДЕО)

В Hamofa Motor Sport обаче поеха в различна посока и създадоха версия на i8, която се отличава с ново купе – изцяло от фиброкарбон, което я отпраща в категорията „силует рейсинг” и състезателен атмосферен 4-литров V8 мотор с мощност 540 конски сили. От компанията кръстиха творението си i8 GTR, а състезателният автомобил не е получил санкцията на BMW.

В интерес на истината i8 GTR само прилича на серийния i8. Както стана дума, промените са много, а една от тях е тръбната пространствена рама, дело на Solution F, която замества традиционното шаси, но пък така колата тежи едва 1100 кг.

Двигателят е разположен максимално ниско, за да се снижи центърът на тежестта и напълно очаквано стои пред задния мост. Всъщност, това е моторът, който навремето беше използван в състезателните BMW Z4 GTE и GT3, така че става въпрос за доказала се техника.

 

Тагове: bmw bmw i8 i8 gtr
0 от 500