IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощната "четворка" на BMW ще бъде i4

Електромобилът ще развива с около 20 коня повече от M4

Германският автомобилен производител BMW вече обеща радикална ревизия на гамата двигатели за своя флагман 7 Series и изглежда, че този подход се превръща в тенденция: новият съперник на Tesla - BMW i4, ще стане не само най-мощният, но и най-големият член на семейството от 4 Series.


BMW i4


Според Autocar, производствената версия на електрическия седан (който между другото е позициониран като "купе с четири врати") ще получи два електромотора с обща мощност от около 532-537 к.с. и максимален въртящ момент в около 815 Нм. Междувременно официалните технически спецификации на BMW M4 все още не са публично обявени, но според слуховете купето ще получи редови "шестак" от BMW X4 M Competition с мощност от около 510 коня.

Така, превъзходството на електромобила по отношение на конските сили ще бъде почти номинално - около 20. Въпреки това, допълнителните 200 Нм ще бъдат много по-важни. Освен това, поради спецификата на електромоторите максималният въртящ момент ще бъде на разположение на водача на BMW i4 още от потегляне, докато бензиновият двигател от семейство S58 влиза в този режим едва след достигане на 2600 оборота в минута.

Разбира се, такава значителна разлика ще бъде до известна степен смекчена от факта, че BMW i4 ще бъде забележимо по-тежък от BMW M4 поради батериите си. Баварците обаче вече обявиха за BMW i4 Concept време за ускорение от място до 100 км/ч за около 4 секунди и няма причина да се съмняваме, че серийната четиривратка ще бъде също толкова бърза. И накрая, BMW i4 ще може да измине до 600 км с едно зареждане. Компанията планира продажбите на електромобила да започнат следващата година.

0 от 500