IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren го закъса сериозно – залага всичко

Компанията предлага имуществото си срещу кредит от 353 млн. долара

Британският производител на суперколи McLaren се оказа в много тежка финансова ситуация и принуден да тегли огромен кредит, като ще заложи цялото си имущество, съобщава BBC.


McLaren


Компанията смята заложи в банката щаб-квартирата си McLaren Technology Center в Уокинг, фабриката си и своята безценна колекция от исторически състезателни коли в опит да получи кредит в размер на 363 млн. долара. Британците бяха принудени да прибягнат до този ход, след като правителството на страната им отказа финансова поддръжка с мотива, че компанията не е предприела всички необходими мерки, за да намери финансиране със собствени сили.

Както и останалите производители, McLaren също търпи огромни загуби заради пандемията с коронавируса. Продажбите на нови автомобили намаляха съществено, а освен това компанията не реализира приходи от участието си в първенството на Формула 1, което също беше отложено. Британците се надяват, че скоро продажбите ще се върнат на старите нива, а шампионатът ще стартира и така те ще могат да върнат задълженията си.

Приходите на McLaren през 2019 г. нараснаха с 18% - до 1,7 млрд. долара, като 90% от суперколите си компанията продаде в чужбина.

Снимка: Auto.Mail

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Макларън са много добри, но няма място за сравнение с Ферари. Не са само времената от 0-100 важни, въпреки че Ферари и там са отличници. Ферари са царе в това да калибрират колата максимално добре откъм всички аспекти - скорост, управление, возия, поведение на спирачки, тежест на волана и какво ли още не. Никой сериозен човек не си купува такава кола да се тегли по пистите с нея. Аз ще отида по завоите в Алпите или Румъния, но не и на някоя самолетна писта да си меря *** с някой...
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 3 години )